Openingszinnen voor elk netwerkevent

 

Alle netwerkevents hebben één ding gemeen: een zaal vol met vreemden met wie je zou moeten praten om te netwerken. Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je staat op een netwerkborrel, kijkt om je heen en iedereen is druk in gesprek. Maar het is best eng om zomaar op iemand af te stappen, want wat zeg je dan? Hoe start je een gesprek met iemand die je niet kent? Wij hebben een paar openingszinnen voor je samengesteld die makkelijk te onthouden zijn en altijd werken!

 

KORTE INTRODUCTIE
Soms is het simpeler dan je denkt. Je kunt een gesprek starten door jezelf kort te introduceren. Zeg wie je bent en vraag de ander wat hij/zij in het dagelijks leven doet.

“Hi, Ik ken hier niet zoveel mensen. Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben [naam] en ik werk bij [bedrijf] en jij?”

 

HET EVENT
Ben je op een bijvoorbeeld op een congres met een specifiek thema? En is het een mooie locatie? Of heeft er iemand net een speech gegeven? Gebruik dit om een gesprek te starten!

“Wat een mooie locatie, vindt u ook niet?”

“Wat vindt u van [thema van het event]?”

“Dat was een interessante speech van [naam spreker], vooral wat hij zei over….” 

 

VRIENDEN MAKEN
Veel mensen lopen alleen rond op zo’n event. Dus je kunt ook vragen of iemand je gezelschap wil houden. Uiteraard moet je wel aanvoelen of de ander daar behoefte aan heeft.

Workshops/presentaties: “Hi, gaat u ook naar de workshop over [thema]? Ik ook, ik loop met u mee!”

Lunch pauze: “Hi, mag ik erbij komen zitten?”

 

NAAMBADGES
Bij sommige events draagt iedereen een naambadge. Soms staat er ook op waar iemand werkt. Toon interesse door daar iets over te vragen.

Hi, Ik zie dat u [bedrijf]  werkt. Ik ben erg geïnteresseerd in hun werk. Wat doet u daar als ik vragen mag?” 

 

ADVIES VRAGEN
Als het jou eerste keer is op zo’n event is het een optie om iemand om advies te vragen.

“Hi, Ik ben hier voor het eerst. Heeft u tips over welke sessies interessant zijn om bij te wonen?”

Wij hopen dat deze openingszinnen jou helpen bij jouw volgend netwerkgesprek. Probeer ze uit en laat het ons weten!

Een sterk professioneel netwerk heeft invloed op jouw carrièresucces. In de workshop Connect like a pro leren deelnemers hoe ze nieuwe connecties maken, hoe ze deze onderhouden en hoe ze netwerkgesprekken kunnen voeren. Ben jij Young Professional en is dit iets voor jou en je team? Of ben jij (HR)-manager en denk je dat jouw medewerkers hierbij gebaat zijn?

About The Author

Farah is toegewijd om young professionals te helpen succes te bereiken. Dit doet zij door het geven van trainingen teneinde professionele vaardigheden te ontwikkelen. Dit is de brandstof die het vuur voedt dat Farah tot de drijvende kracht achter Mind Elevators maakt. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Personal Branding en Netwerken.