Even niet lekker in je vel? 3 tips om deze dag door te komen

 

Soms heb je van die dagen…. Dat het allemaal even net niet lekker gaat. Je niet zo lekker in je vel zit en je het liefst ervoor zorgt dat de dag zo snel mogelijk voorbijgaat. En misschien heb je vaker die momenten tijdens de winterdagen. Het is langer donker, het weer zit niet altijd mee en je bent vaker binnen. Herken jij je erin? Ik deel 3 tips om toch het meest uit deze dag te halen.

Neem Vitamine D

Het is inderdaad een feit dat deze (winter)dagen de meest donkere dagen van het jaar zijn. Daarnaast hebben we de neiging om ook vaker binnen te blijven. Liever een avondje Netflixen dan een rondje lopen. Dit heeft als effect dat we o.a. minder vitamine D aanmaken en binnenkrijgen. Vitamine D maak je aan door het zien van zonlicht. Wat je kunt doen is om in deze (winter)dagen extra vitamine D te slikken als supplement, meer vette vis te eten en/of een daglichtlamp aan te schaffen. Door op deze manier(en) meer vitamine D binnen te krijgen, zul je je ook fijner in je vel gaan voelen en positiever deze dagen door komen. Welke Blue Monday?

Tip: Eet vandaag een verse vis bij je lunch of avondmaal.

Beweeg regelmatig

Zoals hierboven al genoemd is, zijn we in deze wintermaanden minder geneigd om te bewegen. We blijven liever lekker warm binnen. Gelukkig hebben we nog niet echt een ‘winter-winter’ gehad dit jaar en kan het zijn dat je al meer buiten bent geweest dan de jaren hiervoor. Wat hier geldt: bewegen stimuleert het aanmaken van je hormonen. Hormonen als dopamine en serotonine die invloed hebben op je gemoedstoestand (hoe jij je voelt).

Tip: ga met de trap, wandel een extra rondje langs het water, de verlichte straten of de uitgestrekte weilanden.

Wees dankbaar

En als laatste: je gedachtes kunnen onwijs veel invloed uitoefenen op hoe je je voelt. En daarom kan het handig zijn om je aandacht gericht te focussen op iets fijns of iets prettigs wat er vandaag is gebeurd. Het kan zijn dat alles misging vandaag: dat het regende, dat je ketting losging van je fiets, dat je een nare opmerking te horen kreeg of lang in de file moest staan. Weet ook dat er waarschijnlijk meer mensen zijn die hetzelfde meemaken en dat het bepalend is hóe je ermee omgaat, dan wát je meemaakt. En weet ook, dat er in elke dag wel iets fijns zit. Al is het maar dat de zon eventjes tevoorschijn kwam, of dat je weer een warme maaltijd kon eten, of dat je mobiele telefoon het nog doet of dat je een leuke grap deelde.

Tip: schrijf eens 2-10 dingen op die je fijn vond aan vandaag. Waar je dankbaar voor bent.

About The Author

Farah is toegewijd om young professionals te helpen succes te bereiken. Dit doet zij door het geven van trainingen teneinde professionele vaardigheden te ontwikkelen. Dit is de brandstof die het vuur voedt dat Farah tot de drijvende kracht achter Mind Elevators maakt. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Personal Branding en Netwerken.