Waarom heb je een personal brand nodig?

 

Je hoort het steeds vaker: personal branding is belangrijk. En dat klopt! Tegenwoordig is branding niet allen voor bedrijven of supersterren. Er zijn veel ambitieuze, hoogopgeleide young professionals en werkgevers kijken niet alleen naar jouw CV. Maar ook als je al een baan hebt is personal branding belangrijk. Vraag jij je wel eens af waarom het altijd iemand anders is die de leuke opdrachten en projecten toegeschoven krijgt? Het hebben van een sterke personal brand heeft veel voordelen. Dit zijn de drie belangrijkste:

Je weet waar je goed in bent en wat jou onderscheidt van anderen

De eerste stap is het definiëren van jouw talenten, passies en eigenschappen. Dit is de basis om een personal brand te bouwen. Wat onderscheidt jou van anderen? Wat maakt jou uniek? Het antwoord op deze vragen is niet altijd even makkelijk. Door deze vragen aan jezelf te stellen kom je er achter waar je goed in bent en wat jouw uniek maakt.

Je krijgt heldere carrièredoelen

Een belangrijk onderdeel bij het creëren van een personal brand is het stellen van (carrière)doelen. Het dwingt je om na te denken over welke richting in je carrière je op wil. Zonder heldere, concrete doelen te stellen kun je ‘vast’ raken. Daarnaast kom je onzeker of ongemotiveerd over als je je doelen niet helder kunt communiceren in je werkomgeving. Young professionals met een sterke personal brand hebben vaak heldere doelen voor ogen en gaan daar actief mee aan de slag.

Je trekt nieuwe banen en projecten aan

Een personal brand maakt jouw zichtbaar. Het zorgt ervoor dat jij wordt opgemerkt en dat de juiste mensen jou vinden. Als jij bijvoorbeeld iemand nodig hebt die je helpt met je website, wat doe je dan? Je vraagt rond in je omgeving. Door een personal brand te bouwen zorg je ervoor dat je bekend staat om bepaalde vaardigheden, kennis en eigenschappen. Als jij helder uitdraagt wie jij bent en waar jij goed in bent, dan weten mensen waar ze jou voor kunnen vragen. En zo komt die nieuwe baan of dat leuke project vanzelf naar jou toe! 

Een heldere personal brand helpt je (carrière)keuzes te maken, geeft meer zelfvertrouwen en vergroot jouw zichtbaarheid. In de workshop personal branding leer je wat jouw unieke combinatie van waarden en kwaliteiten is en krijg je de juiste tools om jezelf krachtig te profileren. Is dit iets voor jou en jouw organisatie?

About The Author

Farah is toegewijd om young professionals te helpen succes te bereiken. Dit doet zij door het geven van trainingen teneinde professionele vaardigheden te ontwikkelen. Dit is de brandstof die het vuur voedt dat Farah tot de drijvende kracht achter Mind Elevators maakt. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Personal Branding en Netwerken.