Symphony of Trust
Psychologische veiligheid

Ik wil meer weten over de training psychologische veiligheid

Incompany training Psychologische Veiligheid

Psychologische veiligheid vormt de sleutel tot teamperformance. In een veilige omgeving durven teamleden zich uit te spreken, wat leidt tot betere besluitvorming en creatieve oplossingen. Deze sessie verkent psychologische veiligheid, onthult de impact op individuele en teamprestaties, en faciliteert het creëren van een veilige omgeving. Je vertrouwt erop dat teamleden constructief omgaan met jouw ideeën en twijfels, waardoor je de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Het team identificeert groeikansen en neemt gerichte acties. Na de sessie begrijp je de essentie van psychologische veiligheid op het werk en heb je praktische ervaring in het opbouwen van vertrouwen als team.

Het doel: Psychologische veiligheid voor teambuilding

Het doel van onze workshop over Psychologische Veiligheid is om deelnemers praktische tools aan te reiken die nodig zijn om een team te vormen waarin openheid en vertrouwen centraal staan. Hoe creëer je een omgeving waarin teamleden zich vrij voelen om hun gedachten en ideeën te delen? Hoe bevorder je constructieve communicatie? En hoe draagt psychologische veiligheid in teams bij aan effectieve samenwerking?

Voor wie is het?

De training is voor medewerkers op elk niveau die de waarde van psychologische veiligheid op het werk of binnen hun team willen begrijpen en versterken. Of je nu een leidinggevende bent, een teamlid of een stagiair, de technieken en inzichten zijn relevant voor verschillende contexten en niveaus binnen de organisatie.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende trainingsvormen: een talk, een seminar of een cursus.

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made training psychologische veiligheid: Ons volledige en meest uitgebreide programma duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een cursus op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de training te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de custom-made training

De workshop over Psychologische Veiligheid kan uit verschillende onderdelen bestaan, toegespitst op de behoeften van jouw team. We horen graag waar jullie specifieke interesse en behoefte ligt, zodat we een workshop op maat kunnen samenstellen.

Onderdelen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Wat is psychologische veiligheid?
  • Psychologische veiligheid op het werk.
  • Bespreken van de impact op individuele prestaties en teamdynamiek.
  • Praktische ervaring met het creëren van een veilige omgeving.
  • Identificeren van groeikansen voor het team en gerichte acties ondernemen.

Dit halen deelnemers en werkgevers eruit:

De (young) professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

  • Kunnen een open en vertrouwde omgeving creëren binnen hun team.
  • Dragen bij aan betere besluitvorming en creatieve oplossingen.
  • Zijn zich bewust van hun eigen bijdrage aan psychologische veiligheid en teamperformance.
  • Verbeteren hun communicatievaardigheden en teamdynamiek.

Trainer: Amir

Amir Carmel is organisatiepsycholoog en groepsbegeleider. Amir diende vijf jaar in het Israëlische leger als leider van een speciale eenheid. Daar zag hij het belang van open en veilige communicatie voor teamprestaties, maar ervoer hij ook de pijn en ontkoppeling van onopgeloste conflicten. Dit heeft hem op een missie gezet om diepe menselijke verbindingen te creëren en verschillen tussen individuen te overbruggen. Amir is gespecialiseerd in geweldloze communicatie.

Trainer Amir

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Ghislaine Mensing
Ghislaine Mensing
2023-09-06
Farah geeft cursussen over netwerken die je opnieuw doen nadenken over wat dat eigenlijk inhoudt. Inspirerend aangezien ze een goede storyteller is.
D Heskes - Withaar
D Heskes - Withaar
2023-08-30
Was een mooie en leerzame workshop van Richard van Mind Elevators over falen. Zeker een aanrader!
joyce steendam
joyce steendam
2023-06-16
Met het Young Professional Network van ING hebben wij een network training gevolgd van Mind Elevators. De training was erg nuttig, alle vragen zijn behandeld en daarna zijn de tips meteen in praktijk gebracht. Bedankt voor de training!
Susanne Vijverberg
Susanne Vijverberg
2023-06-06
Interesting hands-on workshops for young professionals!
renata pelinsu alper
renata pelinsu alper
2023-06-02
Had a great session on topic "Fail your way Forward" at Akzo Nobel by trainer Richard. He helped us to see our failure as a positive matter / win and the session was quite interactive. I learned how to own my success as I own my failure. Richard is a great trainer with experience. I highly recommend it. I hope to we could have an another chance to attend Richard's other trainings in the future!
Noëlle Bakker
Noëlle Bakker
2023-04-26
Onwijs leerzame pitchtraining van Farah! Ze geeft hele goede tips, is enthousiast en neemt de tijd voor besprekingen.
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

De training is voor medewerkers op elk niveau die de waarde van psychologische veiligheid binnen hun team willen begrijpen en versterken. Of je nu een leidinggevende bent, een teamlid of een stagiair, de technieken en inzichten zijn relevant voor verschillende contexten en niveaus binnen de organisatie.

Al onze trainingen zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.