Omgaan met tegenslagen
Incompany workshop

Ik wil meer weten over deze training

Incompany cursus omgaan met tegenslagen

Jonge werknemers vinden het soms lastig om om te gaan met tegenslagen. Veel van hen zijn faalangstig en laten zich uit het veld slaan als er dingen misgaan. Dit kan soms ten koste gaan van een pro-actieve houding op de werkvloer en leidt ertoe dat ze risico’s willen mijden. En dat is jammer! Want juist van deze young professionals verwacht je dat ze met nieuwe initiatieven komen, zelf dingen oppakken en verantwoordelijkheid leren nemen.

Maar wat als je tegenslagen zou kunnen ombuigen tot iets positiefs? Mislukkingen horen nu eenmaal bij het (werk)leven en zijn niet te vermijden. Wat wel te veranderen is, is de houding van deze jonge werknemers tegenover tegenslagen en falen. En daar profiteren niet alleen zij zelf van maar ook de bedrijven waar zij werken. 

Want: een andere visie op tegenslagen zorgt voor een andere mindset en dat levert veel pro-actievere en zelfverzekerde werknemers op en dat is precies ons doel met de cursus ‘Fail your way forward’ oftewel omgaan met tegenslagen.

Het doel: falen omzetten in uitdagingen 

In onze cursus omgaan met tegenslagen leren young professionals hoe ze op een andere manier naar tegenslagen en falen kunnen kijken. Niet alleen door het te leren accepteren maar juist om verder te komen, door te zetten en er zoveel mogelijk van te leren. Zo durven zij meer verantwoordelijkheid te nemen, komen zij dichter bij hun doelen en zullen ze zich zelfverzekerder voelen in hun werk.

In een paar uur zetten wij falen om in uitdagingen. Niet alleen door uit te leggen hoe een mindset hierbij kan helpen, maar juist door de young professionals concrete instrumenten te geven die ze kunnen gebruiken in hun carrière. Zo zorg je ervoor dat zij floreren op de werkvloer, zelfs als er af en toe iets misgaat. 

Voor wie is het?

De workshop is perfect voor young professionals in het bedrijfsleven en iedereen die wil leren hoe ze kunnen omgaan met tegenslagen op het werk. Zij hebben in hun studie nooit geleerd hoe je mindset bepalend kan zijn voor het kunnen omgaan met tegenslagen. In een dagdeel gaan ze hiermee aan de slag en na de workshop kunnen ze direct alle opgedane kennis in de praktijk brengen op de werkvloer. 

Hoe gaat het in z’n werk?

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende trainingsvormen: een talk, een seminar of een workshop.

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de ’talk’ een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de workshop te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de workshop

De bedrijfsworkshop ‘omgaan met falen’ bestaat uit drie modules waarin we in een dagdeel de 9 bouwstenen voor de failing forward formula behandelen. 

Onze modules:

Deel 1: Perceptie van falen

Deel 2: Reactie op falen

Deel 3: Overkomen van falen

Het programma is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de concrete inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Fail your way forward’ die in elk geval terugkomen:

 • Inzicht in faalmomenten.
 • De 9 bouwstenen voor de failing forward formula.
 • Het veranderen van mindset.
 • Concrete vertaling van jouw falen naar een uitdaging.
 • Handvatten voor de toekomst (tips over het omgaan met tegenslagen).

Dit halen deelnemers en bedrijven eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

 • Leren omgaan met tegenslagen.
 • Durven nieuwe uitdagingen aan te gaan.
 • Nemen meer verantwoordelijkheid in hun werk.
 • Zijn met hun comeback power voorbereid op toekomstige tegenslagen.
 • Hebben minder last van faalangst. 
 • Voelen zich zelfverzekerder.
 • Ervaren minder stress voor nieuwe uitdagingen.
 • Hebben een ‘growth mindset’.

Trainer: Richard

Richard is een energieke en ambitieuze trainer die gelooft in succes door persoonlijke ontwikkeling. Mede dankzij zijn ervaring in thaiboksen op hoog niveau heeft hij een systeem ontwikkeld voor mentale training en discipline. Doorzettingsvermogen en lessen halen uit falen zijn speerpunten in zijn systeem. Richard gelooft in constante verbetering en een sterke mindset. Richard is gespecialiseerd in Wilskracht, Energiemanagement en Mentale Weerbaarheid.

pitchen

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wist je dat je door te falen juist verder kunt komen? Hoe? Dat leggen we je uit in ons gratis E-book ‘Fail your way forward'

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Ghislaine Mensing
Ghislaine Mensing
2023-09-06
Farah geeft cursussen over netwerken die je opnieuw doen nadenken over wat dat eigenlijk inhoudt. Inspirerend aangezien ze een goede storyteller is.
D Heskes - Withaar
D Heskes - Withaar
2023-08-30
Was een mooie en leerzame workshop van Richard van Mind Elevators over falen. Zeker een aanrader!
joyce steendam
joyce steendam
2023-06-16
Met het Young Professional Network van ING hebben wij een network training gevolgd van Mind Elevators. De training was erg nuttig, alle vragen zijn behandeld en daarna zijn de tips meteen in praktijk gebracht. Bedankt voor de training!
Susanne Vijverberg
Susanne Vijverberg
2023-06-06
Interesting hands-on workshops for young professionals!
renata pelinsu alper
renata pelinsu alper
2023-06-02
Had a great session on topic "Fail your way Forward" at Akzo Nobel by trainer Richard. He helped us to see our failure as a positive matter / win and the session was quite interactive. I learned how to own my success as I own my failure. Richard is a great trainer with experience. I highly recommend it. I hope to we could have an another chance to attend Richard's other trainings in the future!
Noëlle Bakker
Noëlle Bakker
2023-04-26
Onwijs leerzame pitchtraining van Farah! Ze geeft hele goede tips, is enthousiast en neemt de tijd voor besprekingen.
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze workshop omgaan met falen is bedoeld voor iedere young professional die wil leren omgaan met falen. Young professionals staan helemaal aan het begin van hun carrière en leggen de lat voor zichzelf erg hoog. De verwachtingen die zij daarmee creëren zijn enorm. Dat constante “niet willen falen” leidt tot onnodige stress.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.