Drop the mic
Leren presenteren

Ik wil meer weten over de training leren presenteren

 

Leren presenteren training

Tijdens deze training geven wij tips voor het leren presenteren waarmee young professionals voor iedere gelegenheid een presentatie kunnen ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie in de vorm van een update van een project aan hun leidinggevende, een speech tijdens een teamuitje of een voorstel in een vergadering. Daarnaast helpen wij om spanning te herkennen en ermee om te gaan.

Voor wie is het?

De training leren presenteren is voor elke young professional die zich onzeker voelt of zelfs angst om te presenteren ervaart wanneer hij of zij voor een groep moet presenteren. De leren presenteren training is echter ook geschikt voor de young professional die zijn/haar presentatietechnieken verder wil aanscherpen. Wij bespreken van tevoren om wat voor presentaties het gaat en welke leerbehoeften er zijn. Vervolgens kijken wij hoe we de training het beste kunnen indelen.

Hoe gaat leren presenteren in z’n werk?

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende trainingsvormen: een talk, een seminar of een cursus.

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made training leren presenteren: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een cursus op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de cursus presenteren te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de training

De bedrijfstraining ‘leren presenteren’ bestaat uit vier modules.

 1. The Foundation: opbouw en structuur
 2. Rock the stage: lichaam, stem, tempo
 3. No Sweat: omgaan met spanning
 4. Paint the picture: visuele middelen

De training is altijd op maat gemaakt op basis van de gewenste leerdoelen. Hierdoor kan de inhoud verschillend zijn. Wij kijken samen naar hoe we de training leren presenteren kunnen vormgeven om in de leerbehoeftes van de deelnemer te voorzien. Onderdelen van deze training zijn:

 • De kernboodschap ontwerpen.
 • Opbouw en structuur van je presentatie.
 • Interactie inbouwen.
 • Lichaamshouding, stemgebruik en podium presence.
 • Omgaan met spanning.
 • Gebruik van visuals.
 • Algemene tips presenteren.
 • Leren presenteren oefeningen.

Dit halen deelnemers en werkgevers eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

 • Kunnen door middel van hun lichaamshouding en stemgebruik hun presentatie beïnvloeden.
 • Herkennen spanning die met presenteren gepaard gaat en kunnen ermee omgaan.
 • Weten hoe ze hun boodschap kunnen overbrengen.
 • Kunnen gestructureerd en overtuigend hun verhaal vertellen.
 • Zetten storytelling-technieken in voor een krachtige presentatie.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij beter leren presenteren? Schrijf je dan in voor onze training en overwin de angst voor presenteren.

Trainer: Farah

Farah Coppola is oprichter van Mind Elevators en heeft een heldere missie: dé plek creëren waar Young Professionals connecten, leren en groeien van én met elkaar. Ze heeft een liefde voor storytelling en gelooft dat in elke presentatie een boeiend verhaal zit. Regelmatig past ze dit in de praktijk toe en staat ze op grote podia. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Storytelling en Netwerken.

presenteren

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Ghislaine Mensing
Ghislaine Mensing
2023-09-06
Farah geeft cursussen over netwerken die je opnieuw doen nadenken over wat dat eigenlijk inhoudt. Inspirerend aangezien ze een goede storyteller is.
D Heskes - Withaar
D Heskes - Withaar
2023-08-30
Was een mooie en leerzame workshop van Richard van Mind Elevators over falen. Zeker een aanrader!
joyce steendam
joyce steendam
2023-06-16
Met het Young Professional Network van ING hebben wij een network training gevolgd van Mind Elevators. De training was erg nuttig, alle vragen zijn behandeld en daarna zijn de tips meteen in praktijk gebracht. Bedankt voor de training!
Susanne Vijverberg
Susanne Vijverberg
2023-06-06
Interesting hands-on workshops for young professionals!
renata pelinsu alper
renata pelinsu alper
2023-06-02
Had a great session on topic "Fail your way Forward" at Akzo Nobel by trainer Richard. He helped us to see our failure as a positive matter / win and the session was quite interactive. I learned how to own my success as I own my failure. Richard is a great trainer with experience. I highly recommend it. I hope to we could have an another chance to attend Richard's other trainings in the future!
Noëlle Bakker
Noëlle Bakker
2023-04-26
Onwijs leerzame pitchtraining van Farah! Ze geeft hele goede tips, is enthousiast en neemt de tijd voor besprekingen.
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze workshop presenteren is bedoeld voor iedere young professional die wil leren presenteren. Bijvoorbeeld omdat je op je werk regelmatig presentaties geeft of omdat je binnenkort een belangrijke presentatie moet geven. Maar het kan ook zo zijn, dat je je algemene presentatievaardigheden wilt opfrissen.

Nee. De tools die je tijdens workshop leert kun je overal op toepassen. Je kunt de theorie toepassen op bijvoorbeeld een presentatie van een uur die je op een congres geeft tot een kleine speech van vijf minuten in een vergadering.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.