Out of the box
Incompany improvisatie workshop

Ik wil meer weten over deze training

Incompany Improvisatie workshop

Improvisatie is de kunst om spontaan iets te verzinnen en om het onbekende als een kans te zien. Als kinderen waren we experts in improvisatie: je sprong over een sloot zonder zeker te weten of je de overkant zou halen en soms maakte je in één middag zomaar drie nieuwe vriendjes in de speeltuin. Dit zijn allemaal manieren waarop kinderen de wereld om hen heen ontdekken.

Als volwassene kun je de zaken te veel op een kritische manier analyseren, wat je weghoudt van spontaniteit en creatief spel. Onze aangeleerde neiging om alles te controleren, om elk detail te kennen, om ons met name te richten op het ‘perfecte’ resultaat, remt ons in onze creativiteit en innovatie. Maar het goede nieuws is: in ieder van ons zit nog wel het vermogen om het onbekende als een kans te zien. En dat is precies wat je gaat (her)ontdekken in de workshop improvisatie.

Het doel: teambuilding en zelfvertrouwen vergroten

Tijdens deze workshop dagen we deelnemers uit om los te laten, buiten hun comfortzone te stappen en in een ‘flow’ staat te komen. We doen dit voornamelijk door improv spellen en oefeningen die zich richten op het principe Ja-En: actief luisteren naar jezelf en je medespelers door middel van positieve samenwerking en support.

Voor wie is het?

Deze workshop is voor young professionals die zelfverzekerder willen zijn en beter willen leren reageren op wat er om hen heen gebeurt. We creëren bewustwording door middel van een serie interactieve, uitdagende en fysieke oefeningen om je uit je hoofd te halen en in het NU te komen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie. Tijdens deze talk deelt Trista hoe zij alle sterke punten van Improv heeft gebruikt in haar leven en hoe jij dit kan inzetten om te groeien.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 2 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 30 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma is een op maat gemaakte improv workshop. De workshop duurt een dagdeel en is geschikt voor maximaal 15 deelnemers. Het is beter om meerdere twee uur durende sessies te hebben. De tijd er tussen is nodig om het te laten ‘bezinken’.

Het programma van de custom-made workshop

Deze workshop is ontworpen om creativiteit te voeden, bewustzijn en acceptatie te creëren op een speelse en leerzame manier. We beginnen met het uitvoeren van oefeningen als een groep en vervolgens staat iedereen individueel voor de groep om uit te voeren wat je hebt geleerd. We starten met een fysieke en vocale warming-up om spel en quick-acting te introduceren.

  • Samenwerkingsoefeningen om te leren loslaten en de behoefte op controle te verminderen.
  • Oefeningen om duidelijk te spreken met alertheid en concentratie.
  • Oefeningen om te bouwen op elkaars ideeën.
  • Reageren door middel van intuïtie of gevoel en je verbeeldingskracht inzetten.
  • Mentale oefeningen om spontaniteit te trainen; wat kan de onderbewuste, creatieve geest ons bieden wanneer we stoppen met denken.

Dit halen deelnemers en bedrijven eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

  • Worden zich bewust van de behoefte om controle te houden.
  • Leren vertrouwen op de voordelen van loslaten.
  • Leren spreken met zelfvertrouwen en autoriteit.
  • Leren om zich makkelijk aan te passen in snel veranderende situaties.
  • Worden beter in actief luisteren; je wacht niet slechts tot je eindelijk mag reageren, maar je geeft gerichte aandacht concentratie aan degene die spreekt.

Trainer: Trista

Trista is een improvisator met meer dan 15 jaar on-stage ervaring, een energieke MC voor een verscheidenheid aan live events, een top improv en stand-up trainer, en een uitstekend begeleider voor bedrijfstrainingen. Ze is diep van binnen een verlegen persoon, een herstellende people pleaser en control freak. Trista dankt veel aan improvisatie, waaronder het loskomen van haar overanalyserende brein en het kunnen intunen op het huidige moment.

improv workshop

Heb je vragen of je wil advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Ghislaine Mensing
Ghislaine Mensing
2023-09-06
Farah geeft cursussen over netwerken die je opnieuw doen nadenken over wat dat eigenlijk inhoudt. Inspirerend aangezien ze een goede storyteller is.
D Heskes - Withaar
D Heskes - Withaar
2023-08-30
Was een mooie en leerzame workshop van Richard van Mind Elevators over falen. Zeker een aanrader!
joyce steendam
joyce steendam
2023-06-16
Met het Young Professional Network van ING hebben wij een network training gevolgd van Mind Elevators. De training was erg nuttig, alle vragen zijn behandeld en daarna zijn de tips meteen in praktijk gebracht. Bedankt voor de training!
Susanne Vijverberg
Susanne Vijverberg
2023-06-06
Interesting hands-on workshops for young professionals!
renata pelinsu alper
renata pelinsu alper
2023-06-02
Had a great session on topic "Fail your way Forward" at Akzo Nobel by trainer Richard. He helped us to see our failure as a positive matter / win and the session was quite interactive. I learned how to own my success as I own my failure. Richard is a great trainer with experience. I highly recommend it. I hope to we could have an another chance to attend Richard's other trainings in the future!
Noëlle Bakker
Noëlle Bakker
2023-04-26
Onwijs leerzame pitchtraining van Farah! Ze geeft hele goede tips, is enthousiast en neemt de tijd voor besprekingen.
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

De workshop is voor allerlei soorten teams die een originele en out-of-the-box teambuilding activiteit willen organiseren. Met name teams die meer samenwerking, vertrouwen en verbinding met elkaar willen creëren. De workshop is interactief en gericht op energie en plezier. Daarnaast is de workshop voor young professionals die zelfverzekerder willen zijn, hoe je risico’s neemt en hoe je de drukte in je hoofd kunt kalmeren.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Helaas kunnen wij deze workshop niet online organiseren.  

Deze workshop wordt alleen in het Engels aangeboden.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.