Pitch your PhD
In-company workshop

Ik wil meer weten over deze training

Incompany workshop Pitch your PhD

Helder kunnen vertellen waar je onderzoek over gaat is belangrijk voor wetenschappers. Het pitchen van jouw onderzoek is vooral handig als je met niet-academici praat, maar je kunt het ook gebruiken voor sollicitatiegesprekken, conferenties en netwerkevenementen.

Alleen is het niet altijd even makkelijk. Hoe leg je complex wetenschappelijk onderzoek uit in gewone mensentaal? En hoe doe je dit in slechts een paar minuten? Dit kan nogal een uitdaging zijn, maar het is zeker wel mogelijk!

Het doel: onderzoek leren pitchen

In de workshop onderzoek pitchen helpen wij je om de essentie van jouw onderzoek te vinden en die overtuigend te brengen. Wij gaan aan de slag met het formuleren van een kernboodschap en het op krachtige wijze introduceren en afronden van jouw pitch. Aan het einde van de workshop kun jij jouw onderzoek kort en duidelijk presenteren.

Voor wie is het?

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor onderzoekers en wetenschappers die hun onderzoek kort en bondig willen overbrengen. Deelnemers zijn met name promovendi en postdocs. Denk bijvoorbeeld aan PhD-kandidaten in de geneeskunde die hun lekenpraatje moeten doen tijdens hun verdediging.

Hoe gaat het in z’n werk?

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de workshop te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de custom-made workshop

Het programma is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de concrete inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Pitch your PhD’ die in elk geval terugkomen: 

 • De kernboodschap ontwerpen.
 • Opbouw en structuur van jouw pitch/presentatie.
 • Hoe vertaal je een complex verhaal naar een begrijpelijk verhaal.
 • Interactie inbouwen.
 • Lichaamshouding, stemgebruik en podium presence.
 • Omgaan met spanning.

Dit halen deelnemers eruit:

De onderzoekers die hebben meegedaan aan deze workshop:

 • Kunnen een kernboodschap formuleren en overbrengen.
 • Kunnen een heldere opbouw en structuur aanbrengen in hun pitch.
 • Kunnen een complex onderzoek op een simpele manier presenteren.
 • Kunnen door middel van hun lichaamshouding en stemgebruik hun presentatie beïnvloeden.
 • Herkennen spanning die met presenteren gepaard gaat en kunnen ermee omgaan.

Trainer: Farah

Farah Coppola is oprichter van Mind Elevators en heeft een heldere missie: dé plek creëren waar Young Professionals connecten, leren en groeien van én met elkaar. Ze heeft een liefde voor storytelling en gelooft dat in elke presentatie een boeiend verhaal zit. Regelmatig past ze dit in de praktijk toe en staat ze op grote podia. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Storytelling en Netwerken.

presenteren

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.
T Bontan
T Bontan
2023-03-16
Lekker informeel, super sessie over netwerken gehad.
Michelle Yang
Michelle Yang
2023-02-22
Richard came to speak at our event for young scientists that constantly need to face failure and gather the motivation to continue. His talk was down to earth and easily applicable. The session was very interactive: the participants were able to interact with both the speaker and with eachother. Recommended!
Julia Ratter
Julia Ratter
2023-02-21
Leuke, leerzame en inspirerende pitchtraining van Farah gehad. Leuk om te zien hoe deskundig en toegewijd zij haar vak uitoefent. Aanrader!
Nadia vd Meijs
Nadia vd Meijs
2022-12-13
Farah and Richard from Mind Elevators gave two interactive workshops at our retreat (Presenting and Fail your way forward). There was a minor hiccup on the day but they did everything they could to be there for us. They are great speakers and kept the participants engaged, even though it was the end of a long day!
Rosalie
Rosalie
2022-12-12
Mind Elevators is a good company to work with. They can tailor their workshops to your event planning and audience, can give multiple workshops parallel and sequentially, and offer a nice variety of topics!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Deze workshop is speciaal ontworpen voor Postdoc en PhD-kandidaten, wetenschappers en onderzoekers. Als je niet onder deze doelgroep valt, check dan de workshop Pitch like a CHAMP.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.