Pitch your PhD
In-company workshop

Ik wil meer weten over deze training

Incompany workshop Pitch your PhD

Helder kunnen vertellen waar je onderzoek over gaat is belangrijk voor wetenschappers. Het pitchen van jouw onderzoek is vooral handig als je met niet-academici praat, maar je kunt het ook gebruiken voor sollicitatiegesprekken, conferenties en netwerkevenementen.

Alleen is het niet altijd even makkelijk. Hoe leg je complex wetenschappelijk onderzoek uit in gewone mensentaal? En hoe doe je dit in slechts een paar minuten? Dit kan nogal een uitdaging zijn, maar het is zeker wel mogelijk!

Het doel: onderzoek leren pitchen

In de workshop onderzoek pitchen helpen wij je om de essentie van jouw onderzoek te vinden en die overtuigend te brengen. Wij gaan aan de slag met het formuleren van een kernboodschap en het op krachtige wijze introduceren en afronden van jouw pitch. Aan het einde van de workshop kun jij jouw onderzoek kort en duidelijk presenteren.

Voor wie is het?

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor onderzoekers en wetenschappers die hun onderzoek kort en bondig willen overbrengen. Deelnemers zijn met name promovendi en postdocs. Denk bijvoorbeeld aan PhD-kandidaten in de geneeskunde die hun lekenpraatje moeten doen tijdens hun verdediging.

Hoe gaat het in z’n werk?

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de workshop te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de custom-made workshop

Het programma is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de concrete inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Pitch your PhD’ die in elk geval terugkomen: 

 • De kernboodschap ontwerpen.
 • Opbouw en structuur van jouw pitch/presentatie.
 • Hoe vertaal je een complex verhaal naar een begrijpelijk verhaal.
 • Interactie inbouwen.
 • Lichaamshouding, stemgebruik en podium presence.
 • Omgaan met spanning.

Dit halen deelnemers eruit:

De onderzoekers die hebben meegedaan aan deze workshop:

 • Kunnen een kernboodschap formuleren en overbrengen.
 • Kunnen een heldere opbouw en structuur aanbrengen in hun pitch.
 • Kunnen een complex onderzoek op een simpele manier presenteren.
 • Kunnen door middel van hun lichaamshouding en stemgebruik hun presentatie beïnvloeden.
 • Herkennen spanning die met presenteren gepaard gaat en kunnen ermee omgaan.

Trainer: Farah

Farah Coppola is oprichter van Mind Elevators en heeft een heldere missie: dé plek creëren waar Young Professionals connecten, leren en groeien van én met elkaar. Ze heeft een liefde voor storytelling en gelooft dat in elke presentatie een boeiend verhaal zit. Regelmatig past ze dit in de praktijk toe en staat ze op grote podia. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Storytelling en Netwerken.

presenteren

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Naomi Namutebi
Naomi Namutebi
2022-04-09
Hele leuke workshop gevolgd hier. De trainer was energiek en inspirerend, zij (Farah) gaf veel concrete tips waar je echt mee aan de slag kunt. Het was een leerzame sessie maar ook met veel humor. Ik zou het zeker aanraden!
Jessica Van Toorn
Jessica Van Toorn
2022-04-07
Andjela Stojanoska
Andjela Stojanoska
2022-04-04
Farah did a fantastic workshop with lots of insights and tips on networking and creating meaningful connections. Great for young professionals but also for more experienced ones that want to maybe switch jobs, company, industry or just expand their networks and thus create new opportunities for themselves.
Delvina M
Delvina M
2022-04-02
Patrick M
Patrick M
2022-03-30
DI K
DI K
2022-03-28
Viktoriya Petkova
Viktoriya Petkova
2022-03-22
I would definitely recommend this workshop for any professional environment. Farah is a great speaker and she can definitely help you learn a few tricks and tips to get you closer to your goals.
cristianamilitina
cristianamilitina
2022-03-12
Sneha
Sneha
2022-03-08
I attended a session "EWPN Young Leaders: Connect like a pro! "which was led by Farah. I found the session really refreshing and useful. She addressed all the concerns and questions the participants had raised by sharing her own experiences and provided tips to make a meaningful connection. Thank you Farah for your insights!
Iris de Haas
Iris de Haas
2022-03-07
Had a great workshop here, full of concrete and actionable networking advice!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Deze workshop is speciaal ontworpen voor Postdoc en PhD-kandidaten, wetenschappers en onderzoekers. Als je niet onder deze doelgroep valt, check dan de workshop Pitch like a CHAMP.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.