Storytelling
Incompany training

Ik wil meer weten over deze training

Incompany training Storytelling

Verhalen vertellen is iets wat we al decennia lang doen. Rond een kampvuur met vrienden. Aan tafel met familie. Bij de koffieautomaat op kantoor. Een goed verhaal is een krachtig instrument, ook op het werk. Het is de ideale manier om informatie over te brengen. Je luistert namelijk liever naar een aantrekkelijk verhaal dan naar een droge informatielijn. En dat aantrekkelijke verhaal bereik je met een bekende communicatietechniek: storytelling.

Je kunt jouw eigen redenen hebben om een aantrekkelijk verhaal te willen formuleren. Misschien wil je klanten enthousiast maken over een nieuwe dienst, medewerkers meekrijgen bij de samenvoeging van twee afdelingen, of collega’s inspireren over een nieuwe werkmethode. Storytelling kun je heel breed inzetten.

Goede verhalen verbinden en inspireren. Met de juiste tools kan iedereen leren hoe je een krachtig verhaal vertelt.

Het doel: leren hoe je storytelling inzet

Een inspirerend verhaal zorgt ervoor dat je boodschap beter overkomt én onthouden wordt. Het doel van deze workshop is om deelnemers de basistechnieken te leren van storytelling. Wat voor verhaal wil je vertellen? Hoe bouw je dat op? Hoe houd je de aandacht vast? Deelnemers kunnen aan de slag gaan met hun eigen verhaal of werken aan een gezamenlijk bedrijfsverhaal.

Voor wie is het?

De workshop storytelling is voor young professionals die verhalen willen inzetten in hun werk om hun boodschap te verspreiden. Na de workshop hebben hebben ze de basistools om storytelling voor uiteenlopende doelen in te zetten in hun werk.

Hoe gaat het in z’n werk?

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de ’talk’ een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de workshop te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de custom-made workshop

De bedrijfsworkshop ‘Storytelling’ bestaat uit twee onderdelen:

Deel 1: Crafting stories
Deel 2: Telling stories

Het programma is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de concrete inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Storytelling’ die in elk geval terugkomen:

  • De elementen van een verhaal.
  • De boodschap van jouw verhaal.
  • Jouw verhaal op papier.
  • Drama, conflict en spanningsboog.
  • Beeldend vertellen.

Dit halen deelnemers en werkgevers eruit:

De onderzoekers die hebben meegedaan aan deze workshop:

  • Kennen de fundamenten van storytelling.
  • Kunnen een onderscheidend (bedrijfs)verhaal vertellen.
  • Kunnen verhalen effectief inzetten op hun werk.
  • Weten hoe ze spanning in een verhaal opbouwen.
  • Kunnen een pakkende boodschap in een verhaal verwerken.

Trainer: Farah

Farah Coppola is oprichter van Mind Elevators en heeft een heldere missie: dé plek creëren waar Young Professionals connecten, leren en groeien van én met elkaar. Ze heeft een liefde voor storytelling en gelooft dat in elke presentatie een boeiend verhaal zit. Regelmatig past ze dit in de praktijk toe en staat ze op grote podia. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Storytelling en Netwerken.

presenteren

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Ghislaine Mensing
Ghislaine Mensing
2023-09-06
Farah geeft cursussen over netwerken die je opnieuw doen nadenken over wat dat eigenlijk inhoudt. Inspirerend aangezien ze een goede storyteller is.
D Heskes - Withaar
D Heskes - Withaar
2023-08-30
Was een mooie en leerzame workshop van Richard van Mind Elevators over falen. Zeker een aanrader!
joyce steendam
joyce steendam
2023-06-16
Met het Young Professional Network van ING hebben wij een network training gevolgd van Mind Elevators. De training was erg nuttig, alle vragen zijn behandeld en daarna zijn de tips meteen in praktijk gebracht. Bedankt voor de training!
Susanne Vijverberg
Susanne Vijverberg
2023-06-06
Interesting hands-on workshops for young professionals!
renata pelinsu alper
renata pelinsu alper
2023-06-02
Had a great session on topic "Fail your way Forward" at Akzo Nobel by trainer Richard. He helped us to see our failure as a positive matter / win and the session was quite interactive. I learned how to own my success as I own my failure. Richard is a great trainer with experience. I highly recommend it. I hope to we could have an another chance to attend Richard's other trainings in the future!
Noëlle Bakker
Noëlle Bakker
2023-04-26
Onwijs leerzame pitchtraining van Farah! Ze geeft hele goede tips, is enthousiast en neemt de tijd voor besprekingen.
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

De workshop storytelling is voor young professionals die willen leren om deze techniek (‘het vertellen van verhalen) in te zetten in hun carrière en het bedrijf waar ze werken. 

De workshop bestaat uit twee onderdelen: het schrijven en het vertellen van een verhaal. Hoe vertel je een authentiek verhaal? Wat is jouw verhaal? Welke verhalen draag je met je mee? Daarnaast hebben wij aandacht voor verteltechniek, stem, houding en verhaalopbouw.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.