The art of leading
Leiderschap training

Ik wil meer weten over deze leiderschap training

Incompany leiderschap training

Er zijn weinig uitdagingen zo complex als het effectief leiden van een team. Leiding geven is niet makkelijk, maar het is essentieel. Een goed team kan veel meer bereiken dan een groep individuen. Het vergt de juiste leiding om deze individuen te verenigen. Als leider moet je goed weten waar je staat, welke mensen je in je team hebt en welke behoeften er zijn. Bovendien is het belangrijk om te weten wat voor type leider je bent.

Verschillende situaties vragen om verschillende leiderschapsstijlen. De situatie bepaalt welke leiderschap stijlen er nodig zijn. Door te weten wat jouw voorkeursstijl is, ben je op de hoogte van je eigen valkuilen en voorkeuren. Hiermee vermijd je blinde vlekken in je leiderschap. Daar richt onze leiderschap training op.

Het doel van onze training: Effectief leiderschap 

Hoe word je de juiste leider voor de gegeven situatie? Hoe weet je hoe je team reageert op jouw leiderschap? Als je team niet productief is, kan dat komen doordat je te veel voor hen doet. Misschien is het tijd om individuen verantwoordelijk te maken en zelf een stap terug te zetten. Iedereen kan de baas zijn, maar leiding geven is een andere tak van sport. Hoe communiceer je effectief met jouw team en motiveer je hen om samen te werken.

Voor wie is de leiderschap training?

Deze training is bedoeld voor iedereen met interesse in leiderschap, inclusief professionals die al in leidinggevende posities zitten en willen ontdekken hoe ze hun leiderschapsvaardigheden kunnen versterken. Maar ook voor mensen die weten dat ze een leidinggevende rol gaan krijgen, mensen die deze rol ambiëren, of leiders die tegen uitdagingen aanlopen met hun team.

Hoe gaat het in z’n werk?

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie. Tijdens deze talk deelt Trista hoe zij alle sterke punten van Improv heeft gebruikt in haar leven en hoe jij dit kan inzetten om te groeien.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 2 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 30 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma is een op maat gemaakte improv workshop. De workshop duurt een dagdeel en is geschikt voor maximaal 15 deelnemers. Het is beter om meerdere twee uur durende sessies te hebben. De tijd er tussen is nodig om het te laten ‘bezinken’.

De custom-made training leiderschap

Het programma van de op maat gemaakte workshop ‘leiderschap’ bestaat uit twee essentiële onderdelen:

  • Situatiegericht Leiderschap: Begrijp welke leiderschapsstijl vereist is op basis van de situatie. Door te leren hoe je je aanpast aan de specifieke behoeften van een situatie, kun je leiderschap effectiever inzetten. Dit betekent niet alleen het begrijpen van de behoeften van je team, maar ook het kunnen identificeren van de juiste benadering om hen te leiden en motiveren.
  • Leiderschap Circumflex Model: Ontdek de effecten van jouw leiderschap op de groep en identificeer de meest ideale aanpak om effectief leiding te geven. Iedereen kan een manager zijn, maar leidinggeven vereist een specifieke aanpak. Leer effectief communiceren met je team.

Dit halen deelnemers en werkgevers eruit:

De professionals die hebben meegedaan aan de training leiderschap:

  • Begrijpen welke leiderschapsstijl het meest geschikt is voor diverse situaties en hoe deze aan te passen aan de behoeften van het team.
  • Kunnen omgaan met conflicten op een constructieve manier, waarbij de nadruk ligt op het creëren van oplossingen en het behouden van positieve relaties.
  • Ontwikkelen van strategieën om teammotivatie te vergroten en teambuilding te bevorderen, wat leidt tot een productievere en meer cohesieve werkomgeving.
  • Kennen technieken voor effectieve besluitvorming en probleemoplossing in leiderschap context, gericht op het bereiken van optimale resultaten.
  • Begrijpen wat is leiderschap.

Trainer: Cherien

Als langdurig lid van Defensie heeft Cherien het omgaan met druk en stress tot een kunst verheven. Op dit moment geeft hij onder andere training aan officieren en speciale eenheden binnen Defensie, maar hij is ervan overtuigd dat deze technieken voor iedereen onmisbaar zijn.

Veel van zijn technieken komen voort uit prestatiepsychologie en topsport en worden dagelijks gebruikt door militairen in de praktijk. Positieve gedragsverandering, presteren onder druk en leiderschap ‘onder verzwaarde omstandigheden’ zijn zaken die te vinden zijn in zijn trainingen.

stress

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Ghislaine Mensing
Ghislaine Mensing
2023-09-06
Farah geeft cursussen over netwerken die je opnieuw doen nadenken over wat dat eigenlijk inhoudt. Inspirerend aangezien ze een goede storyteller is.
D Heskes - Withaar
D Heskes - Withaar
2023-08-30
Was een mooie en leerzame workshop van Richard van Mind Elevators over falen. Zeker een aanrader!
joyce steendam
joyce steendam
2023-06-16
Met het Young Professional Network van ING hebben wij een network training gevolgd van Mind Elevators. De training was erg nuttig, alle vragen zijn behandeld en daarna zijn de tips meteen in praktijk gebracht. Bedankt voor de training!
Susanne Vijverberg
Susanne Vijverberg
2023-06-06
Interesting hands-on workshops for young professionals!
renata pelinsu alper
renata pelinsu alper
2023-06-02
Had a great session on topic "Fail your way Forward" at Akzo Nobel by trainer Richard. He helped us to see our failure as a positive matter / win and the session was quite interactive. I learned how to own my success as I own my failure. Richard is a great trainer with experience. I highly recommend it. I hope to we could have an another chance to attend Richard's other trainings in the future!
Noëlle Bakker
Noëlle Bakker
2023-04-26
Onwijs leerzame pitchtraining van Farah! Ze geeft hele goede tips, is enthousiast en neemt de tijd voor besprekingen.
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Deze training is ontworpen voor iedereen met interesse in leiderschap, inclusief professionals die zich al in leidinggevende posities bevinden en hun leiderschapsvaardigheden willen versterken. Ook voor personen die vooruitzien naar een leidinggevende rol, degenen met ambities in die richting, of leiders die uitdagingen ervaren bij het aansturen van hun team.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.