Supersnel je presentatie voorbereiden

 

Een van de krachtigste technieken die ik gebruik om effectieve presentaties te geven is ‘De regel van drie’.  Volgens Carmine Gallo, auteur van ‘Talk like TED’, is dit een techniek die door veel TED sprekers wordt toegepast. Iedereen zou deze techniek moeten kennen, begrijpen en toepassen. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om in een korte tijd een duidelijke en effectieve presentatie in elkaar te zetten. En je kunt het op bijna elke presentatie toepassen. 

De regel van 3

De regel van drie betekent simpelweg dat mensen stukken informatie goed kunnen onthouden als ze per drie gegroepeerd zijn. Je ziet dit concept overal in het dagelijks leven voorbijkomen. De Nederlandse vlag heeft drie kleuren, zoals de vlaggen van veel andere landen. Veel merken hebben drie letters: ING, ABN, SAP, CNN. Aladdin mocht drie wensen doen en we kennen allemaal het verhaal van de drie biggetjes. Klinkt logisch toch? Hoe pas je dit concept toe? Je begint met het maken van een message map. Het zijn de meest simpele drie stappen die er zijn.  

De message map

  1. Bedenk een twitter-vriendelijke headline. Dit is je overkoepelende boodschap waarvan je wilt dat die onthouden wordt. Deze boodschap mag niet meer dan 140 tekens zijn. Het moet dus kort en krachtig zijn. 
  2. Ondersteun je boodschap met drie keypoints. Dit zijn drie boodschappen die jouw overkoepelende boodschap ondersteunen.
  3. Bekrachtig de drie keypoints met verhalen, statistieken en voorbeelden. Maak hier goed gebruik van, want dit is hoe je de aandacht van je publiek vasthoudt.  

Probeer het eens uit!

 

 

About The Author

Farah is toegewijd om young professionals te helpen succes te bereiken. Dit doet zij door het geven van trainingen teneinde professionele vaardigheden te ontwikkelen. Dit is de brandstof die het vuur voedt dat Farah tot de drijvende kracht achter Mind Elevators maakt. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Personal Branding en Netwerken.