Storytelling
In-company workshop

Ik wil meer weten over deze training

 

Incompany workshop Storytelling

Verhalen vertellen is iets wat we al decennia lang doen. Rond een kampvuur met vrienden. Aan tafel met familie. Bij de koffieautomaat op kantoor. Een goed verhaal is een krachtig instrument, ook op het werk. Het is de ideale manier om informatie over te brengen. Je luistert namelijk liever naar een aantrekkelijk verhaal dan naar een droge informatielijn. En dat aantrekkelijke verhaal bereik je met een bekende communicatietechniek: storytelling.

Je kunt jouw eigen redenen hebben om een aantrekkelijk verhaal te willen formuleren. Misschien wil je klanten enthousiast maken over een nieuwe dienst, medewerkers meekrijgen bij de samenvoeging van twee afdelingen, of collega’s inspireren over een nieuwe werkmethode. Storytelling kun je heel breed inzetten.

Goede verhalen verbinden en inspireren. Met de juiste tools kan iedereen leren hoe je een krachtig verhaal vertelt.

Het doel: leren hoe je storytelling inzet

Een inspirerend verhaal zorgt ervoor dat je boodschap beter overkomt én onthouden wordt. Het doel van deze workshop is om deelnemers de basistechnieken te leren van storytelling. Wat voor verhaal wil je vertellen? Hoe bouw je dat op? Hoe houd je de aandacht vast? Deelnemers kunnen aan de slag gaan met hun eigen verhaal of werken aan een gezamenlijk bedrijfsverhaal.

Voor wie is het?

De workshop storytelling is voor young professionals die verhalen willen inzetten in hun werk om hun boodschap te verspreiden. Na de workshop hebben hebben ze de basistools om storytelling voor uiteenlopende doelen in te zetten in hun werk.

Hoe gaat het in z’n werk?

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de ’talk’ een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de workshop te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de custom-made workshop

De bedrijfsworkshop ‘Storytelling’ bestaat uit twee onderdelen:

Deel 1: Crafting stories
Deel 2: Telling stories

Het programma is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de concrete inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Storytelling’ die in elk geval terugkomen:

  • De elementen van een verhaal.
  • De boodschap van jouw verhaal.
  • Jouw verhaal op papier.
  • Drama, conflict en spanningsboog.
  • Beeldend vertellen.

Dit halen deelnemers en werkgevers eruit:

De onderzoekers die hebben meegedaan aan deze workshop:

  • Kennen de fundamenten van storytelling.
  • Kunnen een onderscheidend (bedrijfs)verhaal vertellen.
  • Kunnen verhalen effectief inzetten op hun werk.
  • Weten hoe ze spanning in een verhaal opbouwen.
  • Kunnen een pakkende boodschap in een verhaal verwerken.

Trainer: Farah

Farah Coppola is oprichter van Mind Elevators en heeft een heldere missie: dé plek creëren waar Young Professionals connecten, leren en groeien van én met elkaar. Ze heeft een liefde voor storytelling en gelooft dat in elke presentatie een boeiend verhaal zit. Regelmatig past ze dit in de praktijk toe en staat ze op grote podia. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Storytelling en Netwerken.

presenteren

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Syahla Windayana
Syahla Windayana
2022-12-08
Very nice session with Mind Elevators, opening mind to always open your connection!
Yuwei Wang
Yuwei Wang
2022-12-04
I got a lot of guidance and support from Farah. She helped me to improve the structure of my presentation and made my story more catching. I received a lot of positive feedback from my audience too. I highly recommend her training session!
Andrea Scabioli
Andrea Scabioli
2022-11-24
Very useful and valuable lesson. Farah was really nice and confident when she was speaking. Great advices, I’m very happy she came to our university to speak.
gilang rendra
gilang rendra
2022-11-23
We had a session to discuss networking process with Farah during a career preparation program in my campus. The session was wonderful because we actually went through the details of networking, pinpoint who are the person that would likely help us to achieve our aspiration, how to connect through LinkedIn and even how to do an ice breaking. It is really helpful for me, because I have been trying to implement it ever since!
Elie Khazzoum
Elie Khazzoum
2022-11-23
Inspiring networking session with a lot of valuable content that could really make a difference!
Albert Segura
Albert Segura
2022-11-15
Farah came to our business school to give a workshop on more than 100+ students on "Networking Startegy"! She shared her method of "guerrilla networking" and inspired all our young leaders on how to approach people in line with their career dreams in a meaningful and authentic way. Truly a joy working with Farah!
Ousman Touray
Ousman Touray
2022-11-14
Ponnanna Palandira Bopaiah
Ponnanna Palandira Bopaiah
2022-11-14
Enjoyed attending Farah's session on networking. She had some useful tips and tricks on increasing your network to provide for the audience.
Nikolaos Ntais
Nikolaos Ntais
2022-11-13
Lourdemary Devadas
Lourdemary Devadas
2022-11-11
Had a great session on networking by Farah. She gave us insights on how to communicate and connect with people confidently and utilize these connections to our benefit. It was an eye opener and I hope to get an opportunity to attend another of Farah's session in the near future!

VEEL GESTELDE VRAGEN

De workshop storytelling is voor young professionals die willen leren om deze techniek (‘het vertellen van verhalen) in te zetten in hun carrière en het bedrijf waar ze werken. 

De workshop bestaat uit twee onderdelen: het schrijven en het vertellen van een verhaal. Hoe vertel je een authentiek verhaal? Wat is jouw verhaal? Welke verhalen draag je met je mee? Daarnaast hebben wij aandacht voor verteltechniek, stem, houding en verhaalopbouw.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.