Resilient Mind
Incompany workshop

Ik wil meer weten over deze training

Incompany workshop stressmanagement

Young Professionals ervaren steeds meer stress. De werkomgeving en de maatschappelijke druk zijn allemaal belangrijke triggers van die stress. Ze hebben het gevoel dat ze continu moeten presteren en vinden het lastig om met stressvolle situaties om te gaan. Op lange termijn kan dit leiden tot overspanning en zelfs burn-outs. 

Maar dit kan voorkomen worden, want stress hoeft niet slecht te zijn. Spanning is namelijk een gezonde vorm van stress. Met de juiste tools en kennis kunnen jonge werknemers leren omgaan met druk en het zelfs in hun voordeel laten werken.

Door young professionals te leren hoe je stress herkent en hoe je ermee omgaat, creëer je autonome, stressbestendige werknemers. 

Want: met de juiste handvatten kunnen werknemers hun stressbestendigheid vergroten. Hierdoor vinden ze rust in een drukke werkomgeving. Dat is niet alleen gezonder en prettig voor de individuele werknemers, maar leidt ook tot een betere sfeer op de werkvloer en binnen teams. Bovendien heb je als bedrijf met stressbestendige werknemers minder kans op uitval. 

Het doel: omgaan met stress

Het doel van deze workshop is om een gezonde relatie te krijgen met stress. Tijdens de workshop leren deelnemers wat stress is, wat hun perceptie van stress betekent en hoe ze het zelfs kunnen inzetten om beter te presteren. In een paar uur leggen we de basis voor een positieve relatie met stress. Alle schadelijke gevolgen van stress zoals burn-outs, slecht functioneren, minder motivatie en zelfs uitval van werknemers worden verminderd of vallen zelfs weg.

Voor wie is het?

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor young professionals. Generaties Y en Z ervaren veel druk en hebben tijdens hun studie niet geleerd hoe hiermee om te gaan. In een dagdeel leren ze over stressmanagement en na de workshop kunnen ze meteen alle handvatten in de praktijk brengen op de werkvloer.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende trainingsvormen: een talk, een seminar of een workshop.

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de ’talk’ een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de workshop

De workshop is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de precieze inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Resilient Mind’ die altijd terugkomen zijn:

  • Spanningsmeter voor gezonde vs ongezonde stress.
  • Het verschil tussen acute en chronische stress.
  • Technieken uit de praktijk om te presteren onder druk.
  • Krachtige anti-stress technieken.

Dit halen deelnemers en bedrijven eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

  • Herkennen hun persoonlijke stressfactoren.
  • Kunnen persoonlijk afgestemde anti-stress technieken gebruiken.
  • Blijven gefocust in stressvolle situaties.
  • Zetten kalmeringstechnieken in voor dagelijkse rust.
  • Kunnen stress gebruiken om te presteren.
  • Zijn mentaal weerbaarder.

Trainer: Cherien

Als langdurig lid van Defensie heeft Cherien het omgaan met druk en stress tot een kunst verheven. Op dit moment geeft hij onder andere training aan officieren en speciale eenheden binnen Defensie, maar hij is ervan overtuigd dat deze technieken voor iedereen onmisbaar zijn.

Veel van zijn technieken komen voort uit prestatiepsychologie en topsport en worden dagelijks gebruikt door militairen in de praktijk. Positieve gedragsverandering, presteren onder druk en leiderschap ‘onder verzwaarde omstandigheden’ zijn zaken die te vinden zijn in zijn trainingen.

stress

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.
T Bontan
T Bontan
2023-03-16
Lekker informeel, super sessie over netwerken gehad.
Michelle Yang
Michelle Yang
2023-02-22
Richard came to speak at our event for young scientists that constantly need to face failure and gather the motivation to continue. His talk was down to earth and easily applicable. The session was very interactive: the participants were able to interact with both the speaker and with eachother. Recommended!
Julia Ratter
Julia Ratter
2023-02-21
Leuke, leerzame en inspirerende pitchtraining van Farah gehad. Leuk om te zien hoe deskundig en toegewijd zij haar vak uitoefent. Aanrader!
Nadia vd Meijs
Nadia vd Meijs
2022-12-13
Farah and Richard from Mind Elevators gave two interactive workshops at our retreat (Presenting and Fail your way forward). There was a minor hiccup on the day but they did everything they could to be there for us. They are great speakers and kept the participants engaged, even though it was the end of a long day!
Rosalie
Rosalie
2022-12-12
Mind Elevators is a good company to work with. They can tailor their workshops to your event planning and audience, can give multiple workshops parallel and sequentially, and offer a nice variety of topics!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze workshop omgaan met falen is bedoeld voor iedere young professional die wil leren omgaan met falen. Young professionals staan helemaal aan het begin van hun carrière en leggen de lat voor zichzelf erg hoog. De verwachtingen die zij daarmee creëren zijn enorm. Dat constante “niet willen falen” leidt tot onnodige stress.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.