Resilient Mind
Incompany workshop

Ik wil meer weten over deze training

 

In-company workshop Stressmanagement

Young Professionals ervaren steeds meer stress. De werkomgeving en de maatschappelijke druk zijn allemaal belangrijke triggers van die stress. Ze hebben het gevoel dat ze continu moeten presteren en vinden het lastig om met stressvolle situaties om te gaan. Op lange termijn kan dit leiden tot overspanning en zelfs burn-outs.

Maar dit kan voorkomen worden, want stress hoeft niet slecht te zijn. Spanning is namelijk een gezonde vorm van stress. Met de juiste tools en kennis kunnen jonge werknemers leren omgaan met druk en het zelfs in hun voordeel laten werken.

Door young professionals te leren hoe je stress herkent en hoe je ermee omgaat, creëer je autonome, stressbestendige werknemers.

Want: met de juiste handvatten kunnen werknemers hun stressbestendigheid vergroten. Hierdoor vinden ze rust in een drukke werkomgeving. Dat is niet alleen gezonder en prettig voor de individuele werknemers, maar leidt ook tot een betere sfeer op de werkvloer en binnen teams. Bovendien heb je als bedrijf met stressbestendige werknemers minder kans op uitval.

Het doel: omgaan met stress

Het doel van deze workshop is om een gezonde relatie te krijgen met stress. Tijdens de workshop leren deelnemers wat stress is, wat hun perceptie van stress betekent en hoe ze het zelfs kunnen inzetten om beter te presteren. In een paar uur leggen we de basis voor een positieve relatie met stress. Alle schadelijke gevolgen van stress zoals burn-outs, slecht functioneren, minder motivatie en zelfs uitval van werknemers worden verminderd of vallen zelfs weg.

Voor wie is het?

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor young professionals. Generaties Y en Z ervaren veel druk en hebben tijdens hun studie niet geleerd hoe hiermee om te gaan. In een dagdeel leren ze over stressmanagement en na de workshop kunnen ze meteen alle handvatten in de praktijk brengen op de werkvloer.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende trainingsvormen: een talk, een seminar of een workshop. 

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de ’talk’ een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie. 

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het  bedrijf of event om de workshop te geven. 

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de custom-made workshop

De workshop is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de precieze inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Resilient Mind’ die altijd terugkomen zijn:

  • Spanningsmeter voor gezonde vs ongezonde stress.
  • 4G-Model toepassen in je leven.
  • Technieken uit de topsport om te presteren onder druk.
  • Krachtige anti-stress technieken.

Dit halen deelnemers en werkgevers eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

  • Herkennen hun persoonlijke stressfactoren.
  • Kunnen persoonlijk afgestemde anti-stress technieken gebruiken.
  • Blijven gefocust in stressvolle situaties.
  • Zetten kalmeringstechnieken in voor dagelijkse rust.
  • Kunnen stress gebruiken om te presteren.
  • Zijn mentaal weerbaarder.

Trainer: Cherien

Cherien weet als geen ander hoe stress kan worden ingezet als instrument dat je aan kunt wenden voor goede dingen. Als langdurig lid van Defensie heeft Cherien het omgaan met druk en stress tot een kunst verheven. De kennis die door zijn praktische ervaring en uitstekende inzicht is aangescherpt gebruikt hij om onder meer officieren te trainen en speciale eenheden. Cherien is gespecialiseerd in: teambuiding, stressmanagement en mentale weerbaarheid.

stress

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Christina Skodra
Christina Skodra
2022-06-07
I participated in "Pitch like a CHAMP" workshop. It was a great experience since I gathered useful information about how to present myself in the most effective way depending on the situation. Thanks a lot!
Ilyse Putz
Ilyse Putz
2022-06-07
I attended a training lead by Farrah called "Pitch like a CHAMP". I have had many presentations/informal trainings on how to present yourself for different settings, but the formula that Mind Elevator uses is very helpful and is something I will use. During the training, I realized I had used portions of the formula before in job interviews or networking. The training offered the ability to communicate them more succinctly and use them more strategically. For this, I am very happy to have participated in the training.
Linda van Iwaarden
Linda van Iwaarden
2022-06-01
Duidelijke communicatie, goede samenwerking. Goede evaluatie van deelnemers.
Anna Spiering
Anna Spiering
2022-05-31
Floor van den Dolder
Floor van den Dolder
2022-05-31
Beatriz Marton
Beatriz Marton
2022-05-31
Anna van der Voort
Anna van der Voort
2022-05-24
Super leuke en leerzame workshop van Mind Elevators gehad over presenteren.
Ragavendran Abbai
Ragavendran Abbai
2022-05-22
I had an opportunity to take part in one of the workshops on 'Pitch like a CHAMP'; exciting strategies to express one's ideas.
Kirsten J
Kirsten J
2022-05-21
Farah heeft bij ons bedrijf een enorm leuke lezing verzorgd. Veel praktische tips (waar je echt wat aan hebt) en genoeg interactie. Kortom, zeker een aanrader!
Marlena Pozoga
Marlena Pozoga
2022-05-19
Very enthusiastic, delivered very useful tools in just 1,5 h 👌

VEELGESTELDE VRAGEN

De workshop omgaan met stress is voor iedereen die stress ervaart en wil leren om een gezonde relatie te krijgen met stress. Deelnemers leren om hun stressbestendigheid te vergroten. Hierdoor vinden ze rust in een drukke werkomgeving.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.