Pitch like a CHAMP
Incompany workshop

Ik wil meer weten over deze training

 

Incompany workshop Pitchen

Je staat op een netwerkevenement en iemand vraagt: “Wat doe jij eigenlijk?” Of je bent in een vergadering en je moet jezelf voorstellen. Hoe vertel je kort en krachtig wie je bent en wat je doet? Juist..door te pitchen! De elevator pitch is een ijzersterke manier om jezelf te introduceren in verschillende situaties. Vertellen wie je bent klinkt simpel, maar wordt toch door veel young professionals als lastig ervaren. Want wat zeg je wel en wat niet? En hoe kom je overtuigend over?

Jezelf introduceren aan een nieuwe zakenrelatie of in een groep kan leiden tot bijvoorbeeld nieuwe klanten en nieuwe samenwerkingen. Dus wanneer een werknemer dat niet kan, betekent dat soms een gemiste kans. Dat is zonde en niet nodig want pitchen kun je stap voor stap leren.

Door young professionals te leren pitchen creëer je zelfverzekerde, overtuigende werknemers die een professionele indruk maken.

Het doel: leren pitchen

In onze incompany workshop gaan young professionals met hun persoonlijke pitch aan de slag. We bespreken welke elementen er in een pitch zitten en hoe ze hun verhaal kort en krachtig overbrengen. Hoe trek je de aandacht en hoe prikkel je de nieuwsgierigheid van je gesprekspartner? Wat straal je uit? Hoe maak je een positieve indruk? Na de training hebben de deelnemers een uitgeschreven pitch op zak en alle tools om hun pitch in de praktijk te brengen.

Voor wie is het?

Deze workshop is voor young professionals die zichzelf kort en krachtig willen presenteren tijdens verschillende gelegenheden. En is ook geschikt voor mensen die zich onzeker voelen voor een grote groep. Maar ook voor de young professional die zijn/haar presentatietechnieken verder wil aanscherpen is de workshop geschikt. Wij bespreken van tevoren om wat voor presentaties het gaat en welke leerbehoeften er zijn. Vervolgens kijken wij hoe we de workshop het beste kunnen indelen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende trainingsvormen: een talk, een seminar of een workshop.

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de workshop te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de custom-made workshop

De bedrijfsworkshop ‘Pitch like a CHAMP’ bestaat uit drie modules.

 1. Het CHAMP model
 2. Krachtige boodschap formuleren
 3. Feedback op je pitch

In de workshop pitchen gaan we meteen aan de slag met het CHAMP model. Het programma is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de concrete inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Pitch like a CHAMP’ die in elk geval terugkomen:

 • De kernboodschap ontwerpen.
 • Opbouw en structuur van je presentatie.
 • Interactie inbouwen.
 • Lichaamshouding, stemgebruik en podium presence.
 • Omgaan met spanning.
 • Gebruik van visuals.

Dit halen deelnemers en werkgevers eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

 • Hebben een krachtige, persoonlijke elevator pitch.
 • Hebben inzicht in hun kwaliteiten, talenten en expertise
 • Hebben altijd een helder antwoord op “En wat doe jij?”
 • Kunnen zichzelf zelfverzekerd en overtuigend presenteren.
 • Zijn zich bewust van hun uitstraling en lichaamstaal.
 • Laten een positieve indruk achter.

Trainer: Reggie

Reggie is een netwerker pur sang en marketeer. Een echte ‘bruggenbouwer’. Vanaf jonge leeftijd is hij al op topsportniveau actief in honkbal, iets waaraan hij deels zijn sterke wilskracht en werkethiek te danken heeft. Reggie gelooft in de kracht van connecten met anderen en is daar het levende voorbeeld van. Hij reist graag om nieuwe mensen te ontmoeten. Reggie is gespecialiseerd in Pitchen en Netwerken.

leren pitchen

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

T Bontan
T Bontan
2023-03-16
Lekker informeel, super sessie over netwerken gehad.
Michelle Yang
Michelle Yang
2023-02-22
Richard came to speak at our event for young scientists that constantly need to face failure and gather the motivation to continue. His talk was down to earth and easily applicable. The session was very interactive: the participants were able to interact with both the speaker and with eachother. Recommended!
Julia Ratter
Julia Ratter
2023-02-21
Leuke, leerzame en inspirerende pitchtraining van Farah gehad. Leuk om te zien hoe deskundig en toegewijd zij haar vak uitoefent. Aanrader!
Nadia vd Meijs
Nadia vd Meijs
2022-12-13
Farah and Richard from Mind Elevators gave two interactive workshops at our retreat (Presenting and Fail your way forward). There was a minor hiccup on the day but they did everything they could to be there for us. They are great speakers and kept the participants engaged, even though it was the end of a long day!
Rosalie
Rosalie
2022-12-12
Mind Elevators is a good company to work with. They can tailor their workshops to your event planning and audience, can give multiple workshops parallel and sequentially, and offer a nice variety of topics!
Syahla Windayana
Syahla Windayana
2022-12-08
Very nice session with Mind Elevators, opening mind to always open your connection!
Yuwei Wang
Yuwei Wang
2022-12-04
I got a lot of guidance and support from Farah. She helped me to improve the structure of my presentation and made my story more catching. I received a lot of positive feedback from my audience too. I highly recommend her training session!
Andrea Scabioli
Andrea Scabioli
2022-11-24
Very useful and valuable lesson. Farah was really nice and confident when she was speaking. Great advices, I’m very happy she came to our university to speak.
gilang rendra
gilang rendra
2022-11-23
We had a session to discuss networking process with Farah during a career preparation program in my campus. The session was wonderful because we actually went through the details of networking, pinpoint who are the person that would likely help us to achieve our aspiration, how to connect through LinkedIn and even how to do an ice breaking. It is really helpful for me, because I have been trying to implement it ever since!

VEELGESTELDE VRAGEN

De workshop is geschikt voor alle young professionals die willen leren pitchen of die hun pitch-skills willen verbeteren. Het CHAMP-model is voor iedereen toepasbaar, ongeacht de sector of functie die je hebt.

Met de pitch uit deze workshop kun je jezelf op een heldere, doordachte en professionele manier introduceren tijdens netwerkgesprekken, presentaties, vergaderingen en sollicitatiegesprekken.

Nee. Deze workshop is gericht op het maken van een persoonlijke pitch over jou als persoon/professional.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.