Out of the box
Incompany workshop

Ik wil meer weten over deze training

 

Incompany workshop Improvisatie 

Improvisatie is de kunst om spontaan iets te verzinnen en om het onbekende als een kans te zien. Als kinderen waren we experts in improvisatie: je sprong over een sloot zonder zeker te weten of je de overkant zou halen en soms maakte je in één middag zomaar drie nieuwe vriendjes in de speeltuin. Dit zijn allemaal manieren waarop kinderen de wereld om hen heen ontdekken.

Als volwassene kun je de zaken te veel op een kritische manier analyseren, wat je weghoudt van spontaniteit en creatief spel. Onze aangeleerde neiging om alles te controleren, om elk detail te kennen, om ons met name te richten op het ‘perfecte’ resultaat, remt ons in onze creativiteit en innovatie. Maar het goede nieuws is: in ieder van ons zit nog wel het vermogen om het onbekende als een kans te zien. En dat is precies wat je gaat (her)ontdekken in de workshop improvisatie.

Het doel: teambuilding en zelfvertrouwen vergroten

Tijdens deze workshop dagen we deelnemers uit om los te laten, buiten hun comfortzone te stappen en in een ‘flow’ staat te komen. We doen dit voornamelijk door improv spellen en oefeningen die zich richten op het principe Ja-En: actief luisteren naar jezelf en je medespelers door middel van positieve samenwerking en support.

Voor wie is het?

Deze workshop is voor young professionals die zelfverzekerder willen zijn en beter willen leren reageren op wat er om hen heen gebeurt. We creëren bewustwording door middel van een serie interactieve, uitdagende en fysieke oefeningen om je uit je hoofd te halen en in het NU te komen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie. Tijdens deze talk deelt Trista hoe zij alle sterke punten van Improv heeft gebruikt in haar leven en hoe jij dit kan inzetten om te groeien.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 2 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 30 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma is een op maat gemaakte improv workshop. De workshop duurt een dagdeel en is geschikt voor maximaal 15 deelnemers. Het is beter om meerdere twee uur durende sessies te hebben. De tijd er tussen is nodig om het te laten ‘bezinken’.

Het programma van de custom-made workshop

Deze workshop is ontworpen om creativiteit te voeden, bewustzijn en acceptatie te creëren op een speelse en leerzame manier. We beginnen met het uitvoeren van oefeningen als een groep en vervolgens staat iedereen individueel voor de groep om uit te voeren wat je hebt geleerd. We starten met een fysieke en vocale warming-up om spel en quick-acting te introduceren.

  • Samenwerkingsoefeningen om te leren loslaten en de behoefte op controle te verminderen.
  • Oefeningen om duidelijk te spreken met alertheid en concentratie.
  • Oefeningen om te bouwen op elkaars ideeën.
  • Reageren door middel van intuïtie of gevoel en je verbeeldingskracht inzetten.
  • Mentale oefeningen om spontaniteit te trainen; wat kan de onderbewuste, creatieve geest ons bieden wanneer we stoppen met denken.

Dit halen deelnemers en bedrijven eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

  • Worden zich bewust van de behoefte om controle te houden.
  • Leren vertrouwen op de voordelen van loslaten.
  • Leren spreken met zelfvertrouwen en autoriteit.
  • Leren om zich makkelijk aan te passen in snel veranderende situaties.
  • Worden beter in actief luisteren; je wacht niet slechts tot je eindelijk mag reageren, maar je geeft gerichte aandacht concentratie aan degene die spreekt.

Trainer: Trista

Trista is een improvisator met meer dan 15 jaar on-stage ervaring, een energieke MC voor een verscheidenheid aan live events, een top improv en stand-up trainer, en een uitstekend begeleider voor bedrijfstrainingen. Ze is diep van binnen een verlegen persoon, een herstellende people pleaser en control freak. Trista dankt veel aan improvisatie, waaronder het loskomen van haar overanalyserende brein en het kunnen intunen op het huidige moment.

improv workshop

Heb je vragen of je wil advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.
T Bontan
T Bontan
2023-03-16
Lekker informeel, super sessie over netwerken gehad.
Michelle Yang
Michelle Yang
2023-02-22
Richard came to speak at our event for young scientists that constantly need to face failure and gather the motivation to continue. His talk was down to earth and easily applicable. The session was very interactive: the participants were able to interact with both the speaker and with eachother. Recommended!
Julia Ratter
Julia Ratter
2023-02-21
Leuke, leerzame en inspirerende pitchtraining van Farah gehad. Leuk om te zien hoe deskundig en toegewijd zij haar vak uitoefent. Aanrader!
Nadia vd Meijs
Nadia vd Meijs
2022-12-13
Farah and Richard from Mind Elevators gave two interactive workshops at our retreat (Presenting and Fail your way forward). There was a minor hiccup on the day but they did everything they could to be there for us. They are great speakers and kept the participants engaged, even though it was the end of a long day!
Rosalie
Rosalie
2022-12-12
Mind Elevators is a good company to work with. They can tailor their workshops to your event planning and audience, can give multiple workshops parallel and sequentially, and offer a nice variety of topics!

VEEL GESTELDE VRAGEN

De workshop is voor allerlei soorten teams die een originele en out-of-the-box teambuilding activiteit willen organiseren. Met name teams die meer samenwerking, vertrouwen en verbinding met elkaar willen creëren. De workshop is interactief en gericht op energie en plezier. Daarnaast is de workshop voor young professionals die zelfverzekerder willen zijn, hoe je risico’s neemt en hoe je de drukte in je hoofd kunt kalmeren.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Helaas kunnen wij deze workshop niet online organiseren.  

Deze workshop wordt alleen in het Engels aangeboden.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.