Out of the box
Incompany workshop

Ik wil meer weten over deze training

Incompany workshop Improvisatie 

Improvisatie is de kunst om spontaan iets te verzinnen en om het onbekende als een kans te zien. Als kinderen waren we experts in improvisatie: risico’s nemen, dingen uitproberen, falen. Dit zijn allemaal manieren waarop kinderen de wereld om hen heen ontdekken. 

Als young professionals kun je intern de zaken te veel analyseren op een kritische manier, wat je weghoudt van de voordelen van creatief spel. Onze aangeleerde neiging om alles te controleren, om elk detail te kennen voor we aan een project beginnen, om ons met name te richten op het ‘perfecte’ resultaat, dat remt ons in creativiteit, innovatie en persoonlijke ontwikkeling.

Het doel: loslaten

Tijdens deze workshop dagen we je uit om los te laten, buiten je comfort zone te stappen en in een ‘flow’ staat te komen. We doen dit voornamelijk door improv spellen en oefeningen die zich richten op het principe Ja-En: actief luisteren naar jezelf en je medespelers door middel van positieve samenwerking en support.

Voor wie is het?

Deze workshop is voor young professionals die zelfverzekerder willen zijn, willen leren hoe je fouten accepteert en risico’s neemt en hoe je de drukte in je hoofd kunt kalmeren. We creëren bewustwording door middel van een serie interactieve, uitdagende en fysieke oefeningen om je uit je hoofd te halen en in het NU te komen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie. Tijdens deze talk deelt Trista hoe de voordelen van improv haar creatieve carrière hebben gelanceerd en dat voor jou zouden kunnen doen.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 2 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 30 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma is een op maat gemaakte improv workshop. De workshop duurt een dagdeel en is geschikt voor maximaal 15 deelnemers. Het is beter om meerdere twee uur durende sessies te hebben. De tijd er tussen is nodig om het te laten ‘bezinken’.

Het programma van de custom-made workshop

Deze workshop is ontworpen om creativiteit te voeden, bewustzijn en acceptatie te creëren op een speelse en leerzame manier. We beginnen met het uitvoeren van oefeningen als een groep en vervolgens staat iedereen individueel voor de groep om uit te voeren wat je hebt geleerd. We starten met een fysieke en vocale warming-up om spel en quick-acting te introduceren.

  • Samenwerkingsoefeningen om te leren loslaten en de behoefte op controle te verminderen.
  • Mentale oefeningen om spontaniteit te trainen; wat kan de onderbewuste, creatieve geest ons bieden wanneer we stoppen met denken
  • Oefeningen om duidelijk te spreken met alertheid en concentratie.
  • Oefeningen om te bouwen op elkaars ideeën, te reageren door middel van intuïtie of gevoel en om je verbeeldingskracht in te zetten.

Dit halen deelnemers en bedrijven eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

  • Worden zich bewust van de behoefte om controle te houden
  • Leren vertrouwen op de voordelen van loslaten
  • Bouwen praktijkervaring door spreken met zelfvertrouwen en spreken met autoriteit.
  • Worden beter in actief luisteren; je wacht niet slechts tot je eindelijk mag reageren, maar je geeft gerichte aandacht concentratie aan degene die spreekt.
  • Leren om zich makkelijk aan te passen in snel veranderende situaties door het snel reageren op nieuwe aanwijzingen

Trainer: Trista

Trista is een improvisator met meer dan 15 jaar on-stage ervaring, een energieke MC voor een verscheidenheid aan live events, een top improv en stand-up trainer, en een uitstekend begeleider voor bedrijfstrainingen. Ze is diep van binnen een verlegen persoon, een herstellende people pleaser en control freak. Trista dankt veel aan improvisatie, waaronder het loskomen van haar overanalyserende brein en het kunnen intunen op het huidige moment.

improv workshop

Heb je vragen of je wil advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Nadia vd Meijs
Nadia vd Meijs
2022-12-13
Farah and Richard from Mind Elevators gave two interactive workshops at our retreat (Presenting and Fail your way forward). There was a minor hiccup on the day but they did everything they could to be there for us. They are great speakers and kept the participants engaged, even though it was the end of a long day!
Rosalie
Rosalie
2022-12-12
Mind Elevators is a good company to work with. They can tailor their workshops to your event planning and audience, can give multiple workshops parallel and sequentially, and offer a nice variety of topics!
Syahla Windayana
Syahla Windayana
2022-12-08
Very nice session with Mind Elevators, opening mind to always open your connection!
Yuwei Wang
Yuwei Wang
2022-12-04
I got a lot of guidance and support from Farah. She helped me to improve the structure of my presentation and made my story more catching. I received a lot of positive feedback from my audience too. I highly recommend her training session!
Andrea Scabioli
Andrea Scabioli
2022-11-24
Very useful and valuable lesson. Farah was really nice and confident when she was speaking. Great advices, I’m very happy she came to our university to speak.
gilang rendra
gilang rendra
2022-11-23
We had a session to discuss networking process with Farah during a career preparation program in my campus. The session was wonderful because we actually went through the details of networking, pinpoint who are the person that would likely help us to achieve our aspiration, how to connect through LinkedIn and even how to do an ice breaking. It is really helpful for me, because I have been trying to implement it ever since!
Elie Khazzoum
Elie Khazzoum
2022-11-23
Inspiring networking session with a lot of valuable content that could really make a difference!
Albert Segura
Albert Segura
2022-11-15
Farah came to our business school to give a workshop on more than 100+ students on "Networking Startegy"! She shared her method of "guerrilla networking" and inspired all our young leaders on how to approach people in line with their career dreams in a meaningful and authentic way. Truly a joy working with Farah!
Ponnanna Palandira Bopaiah
Ponnanna Palandira Bopaiah
2022-11-14
Enjoyed attending Farah's session on networking. She had some useful tips and tricks on increasing your network to provide for the audience.

VEEL GESTELDE VRAGEN

De workshop improvisatie is voor young professionals die willen willen leren actief te luisteren, die hun fouten willen leren accepteren en loslaten en/of te accepteren en loslaten van fouten of die hun presentatietechnieken willen verbeteren. Daarnaast is de workshop voor allerlei soorten teams die een originele en out-of-the-box teambuilding- activiteit willen organiseren. De workshop is interactief en gericht op energie en plezier.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop wordt alleen in het Engels aangeboden.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.