Fail your way Forward
Incompany workshop

Ik wil meer weten over deze training

In-company workshop Omgaan met tegenslagen

Jonge werknemers vinden het soms lastig om om te gaan met tegenslagen. Veel van hen zijn faalangstig en laten zich uit het veld slaan als er dingen misgaan. Dit kan soms ten koste gaan van een pro-actieve houding op de werkvloer en leidt ertoe dat ze risico’s willen mijden. En dat is jammer! Want juist van deze young professionals verwacht je dat ze met nieuwe initiatieven komen, zelf dingen oppakken en verantwoordelijkheid leren nemen.

Maar wat als je tegenslagen zou kunnen ombuigen tot iets positiefs? Mislukkingen horen nu eenmaal bij het (werk)leven en zijn niet te vermijden. Wat wel te veranderen is, is de houding van deze jonge werknemers tegenover tegenslagen en falen. En daar profiteren niet alleen zij zelf van maar ook de bedrijven waar zij werken. 

Want: een andere visie op tegenslagen zorgt voor een andere mindset en dat levert veel pro-actievere en zelfverzekerde werknemers op en dat is precies ons doel met de workshop ‘Fail your way forward’.

Het doel: falen omzetten in uitdagingen 

In onze incompany workshop leren young professionals hoe ze op een andere manier naar tegenslagen en falen kunnen kijken. Niet alleen door het te leren accepteren maar juist om verder te komen, door te zetten en er zoveel mogelijk van te leren. Zo durven zij meer verantwoordelijkheid te nemen, komen zij dichter bij hun doelen en zullen ze zich zelfverzekerder voelen in hun werk.

In een paar uur zetten wij falen om in uitdagingen. Niet alleen door uit te leggen hoe een mindset hierbij kan helpen, maar juist door de young professionals concrete instrumenten te geven die ze kunnen gebruiken in hun carrière. Zo zorg je ervoor dat zij floreren op de werkvloer, zelfs als er af en toe iets misgaat. 

Voor wie is het?

De workshop is perfect voor young professionals in het bedrijfsleven. Zij hebben in hun studie nooit geleerd hoe je mindset bepalend kan zijn voor het kunnen omgaan met tegenslagen. In een dagdeel gaan ze hiermee aan de slag en na de workshop kunnen ze direct alle opgedane kennis in de praktijk brengen op de werkvloer. 

Hoe gaat het in z’n werk?

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende trainingsvormen: een talk, een seminar of een workshop.

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de ’talk’ een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de workshop te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de workshop

De bedrijfsworkshop ‘omgaan met falen’ bestaat uit drie modules waarin we in een dagdeel de 9 bouwstenen voor de failing forward formula behandelen. 

Onze modules:

Deel 1: Perceptie van falen

Deel 2: Reactie op falen

Deel 3: Overkomen van falen

Het programma is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de concrete inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Fail your way forward’ die in elk geval terugkomen:

 • Inzicht in faalmomenten.
 • De 9 bouwstenen voor de failing forward formula.
 • Het veranderen van mindset.
 • Concrete vertaling van jouw falen naar een uitdaging.
 • Handvatten voor de toekomst.

Dit halen deelnemers en bedrijven eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

 • Durven nieuwe uitdagingen aan te gaan.
 • Nemen meer verantwoordelijkheid in hun werk.
 • Zijn met hun comeback power voorbereid op toekomstige tegenslagen.
 • Hebben minder last van faalangst. 
 • Voelen zich zelfverzekerder.
 • Ervaren minder stress voor nieuwe uitdagingen.
 • Hebben een ‘growth mindset’.

Trainer: Richard

Richard is een energieke en ambitieuze trainer die gelooft in succes door persoonlijke ontwikkeling. Mede dankzij zijn ervaring in thaiboksen op hoog niveau heeft hij een systeem ontwikkeld voor mentale training en discipline. Doorzettingsvermogen en lessen halen uit falen zijn speerpunten in zijn systeem. Richard gelooft in constante verbetering en een sterke mindset. Richard is gespecialiseerd in Wilskracht, Energiemanagement en Mentale Weerbaarheid.

pitchen

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wist je dat je door te falen juist verder kunt komen? Hoe? Dat leggen we je uit in ons gratis E-book ‘Fail your way forward'

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Syahla Windayana
Syahla Windayana
2022-12-08
Very nice session with Mind Elevators, opening mind to always open your connection!
Yuwei Wang
Yuwei Wang
2022-12-04
I got a lot of guidance and support from Farah. She helped me to improve the structure of my presentation and made my story more catching. I received a lot of positive feedback from my audience too. I highly recommend her training session!
Andrea Scabioli
Andrea Scabioli
2022-11-24
Very useful and valuable lesson. Farah was really nice and confident when she was speaking. Great advices, I’m very happy she came to our university to speak.
gilang rendra
gilang rendra
2022-11-23
We had a session to discuss networking process with Farah during a career preparation program in my campus. The session was wonderful because we actually went through the details of networking, pinpoint who are the person that would likely help us to achieve our aspiration, how to connect through LinkedIn and even how to do an ice breaking. It is really helpful for me, because I have been trying to implement it ever since!
Elie Khazzoum
Elie Khazzoum
2022-11-23
Inspiring networking session with a lot of valuable content that could really make a difference!
Albert Segura
Albert Segura
2022-11-15
Farah came to our business school to give a workshop on more than 100+ students on "Networking Startegy"! She shared her method of "guerrilla networking" and inspired all our young leaders on how to approach people in line with their career dreams in a meaningful and authentic way. Truly a joy working with Farah!
Ousman Touray
Ousman Touray
2022-11-14
Ponnanna Palandira Bopaiah
Ponnanna Palandira Bopaiah
2022-11-14
Enjoyed attending Farah's session on networking. She had some useful tips and tricks on increasing your network to provide for the audience.
Nikolaos Ntais
Nikolaos Ntais
2022-11-13
Lourdemary Devadas
Lourdemary Devadas
2022-11-11
Had a great session on networking by Farah. She gave us insights on how to communicate and connect with people confidently and utilize these connections to our benefit. It was an eye opener and I hope to get an opportunity to attend another of Farah's session in the near future!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze workshop omgaan met falen is bedoeld voor iedere young professional die wil leren omgaan met falen. Young professionals staan helemaal aan het begin van hun carrière en leggen de lat voor zichzelf erg hoog. De verwachtingen die zij daarmee creëren zijn enorm. Dat constante “niet willen falen” leidt tot onnodige stress.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.