Drop the mic
In-company workshop

Ik wil meer weten over deze training

In-company workshop Presenteren

Voor een groep staan is en blijft spannend. Jonge werknemers zien vaak tegen presenteren op; twijfelen zij aan zichzelf, hoe zij overkomen op anderen en of de boodschap wel overkomt. Sommige van hen krijgen al een knoop in hun maag bij de gedachte aan een presentatie voor collega’s. Hierdoor komt de boodschap vaak niet over of gaan ze de presentatie zelfs uit de weg. En dat is jammer, want als werkgever wil je enthousiaste, gedreven medewerkers die hun ideeën of projecten zelfverzekerd presenteren.

Het doel: leren presenteren

Tijdens deze workshop geven wij tools waarmee young professionals voor iedere gelegenheid een presentatie kunnen ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie in de vorm van een update van een project aan hun leidinggevende, een speech tijdens een teamuitje of een voorstel in een vergadering. Daarnaast helpen wij om spanning te herkennen en ermee om te gaan.

Voor wie is het?

Deze workshop is voor elke young professional die zich onzeker voelt voor een groep maar is ook geschikt voor de young professional die zijn/haar presentatietechnieken verder wil aanscherpen. Wij bespreken van tevoren om wat voor presentaties het gaat en welke leerbehoeften er zijn. Vervolgens kijken wij hoe we de workshop het beste kunnen indelen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende trainingsvormen: een talk, een seminar of een workshop.

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de “talk” een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de workshop te geven.

We kunnen al onze trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Daarnaast kunnen we een aangepaste online versie geven als dat de voorkeur heeft.

Het programma van de workshop

De bedrijfsworkshop ‘Powerful Presentations’ bestaat uit vier modules.

 1. The Foundation: opbouw en structuur
 2. Rock the stage: lichaam, stem, tempo
 3. No Sweat: omgaan met spanning
 4. Paint the picture: visuele middelen

De workshop is altijd op maat gemaakt op basis van de gewenste leerdoelen. Hierdoor kan de inhoud verschillend zijn. Wij kijken samen naar hoe we de workshop kunnen vormgeven om in de leerbehoeftes van de deelnemer te voorzien. Onderdelen van ‘Drop the mic’ zijn:

 • De kernboodschap ontwerpen.
 • Opbouw en structuur van je presentatie.
 • Interactie inbouwen.
 • Lichaamshouding, stemgebruik en podium presence.
 • Omgaan met spanning.
 • Gebruik van visuals.

Dit halen deelnemers en werkgevers eruit:

De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:

 • Kunnen door middel van hun lichaamshouding en stemgebruik hun presentatie beïnvloeden.
 • Herkennen spanning die met presenteren gepaard gaat en kunnen ermee omgaan.
 • Weten hoe ze hun boodschap kunnen overbrengen.
 • Kunnen gestructureerd en overtuigend hun verhaal vertellen.
 • Zetten storytelling-technieken in voor een krachtige presentatie.

Trainer: Farah

Farah Coppola is oprichter van Mind Elevators en heeft een heldere missie: dé plek creëren waar Young Professionals connecten, leren en groeien van én met elkaar. Ze heeft een liefde voor storytelling en gelooft dat in elke presentatie een boeiend verhaal zit. Regelmatig past ze dit in de praktijk toe en staat ze op grote podia. Farah is gespecialiseerd in Presenteren, Storytelling en Netwerken.

presenteren

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

kate denningjames
kate denningjames
2022-06-22
I really enjoyed attended the training Pitch Like a CHAMP session with Farah. She was really enthusiastic and provided us with many tips for presenting ourselves in different situations.
Eva T.
Eva T.
2022-06-21
Farah and Marlou gave a great workshop on "road finder" adjusted to a special audience, Neuroscience Ph.D. candidates. They had sent intake forms beforehand to make this experience as personalised as possible, and they did it! Everyone enjoyed it and left the room with the correct questions to ask themselves. I would recommend MindElevators and I will choose them again. Thank you!
14 (‪L‬)
14 (‪L‬)
2022-06-20
Tobias Pfennig
Tobias Pfennig
2022-06-13
The session about pitching yourself in to others was very lively and motivating. We got good advice and practice on how to make the introduction catchy and stick in mind. We even had time for a few exercises against stage fright! Can recommend!
Maksim Grudcev
Maksim Grudcev
2022-06-10
Luka Mtiulishvili
Luka Mtiulishvili
2022-06-10
Christina Skodra
Christina Skodra
2022-06-07
I participated in "Pitch like a CHAMP" workshop. It was a great experience since I gathered useful information about how to present myself in the most effective way depending on the situation. Thanks a lot!
Ilyse Putz
Ilyse Putz
2022-06-07
I attended a training lead by Farrah called "Pitch like a CHAMP". I have had many presentations/informal trainings on how to present yourself for different settings, but the formula that Mind Elevator uses is very helpful and is something I will use. During the training, I realized I had used portions of the formula before in job interviews or networking. The training offered the ability to communicate them more succinctly and use them more strategically. For this, I am very happy to have participated in the training.
Linda van Iwaarden
Linda van Iwaarden
2022-06-01
Duidelijke communicatie, goede samenwerking. Goede evaluatie van deelnemers.
Anna Spiering
Anna Spiering
2022-05-31

VEEL GESTELDE VRAGEN

Onze workshop presenteren is bedoeld voor iedere young professional die wil leren presenteren. Bijvoorbeeld omdat je op je werk regelmatig presentaties geeft of omdat je binnenkort een belangrijke presentatie moet geven. Maar het kan ook zo zijn, dat je je  algemene presentatievaardigheden wilt opfrissen.

Nee. De tools die je tijdens workshop leert kun je overal op toepassen. Je kunt de theorie toepassen op bijvoorbeeld een presentatie van een uur die je op een congres geeft tot een kleine speech van vijf minuten in een vergadering.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.