Brave Conversations
Incompany workshop

Ik wil meer weten over deze training

 

In-company workshop Geweldloze Communicatie

 

Communiceren met collega’s kan een uitdaging zijn. Tegelijkertijd is het een geweldige kans om te connecten. We communiceren de hele dag, maar sommige moeilijke gesprekken vermijden we liever. Nee zeggen tegen je collega, grenzen aangeven, het ergens mee oneens zijn en toch een goede werkrelatie houden; hoe doe je dat? Het kan lastig zijn om een win-winsituatie te creëren bij conflicterende belangen. In deze workshop leer je om deze gesprekken te voeren door middel van geweldloze communicatie. 

Een heldere en open communicatie begint met de moed om jezelf open en duidelijk te uiten. Door het toepassen van simpele tools leer je eerlijke en assertieve communicatie. Dit is essentieel voor respect, begrip en succesvolle samenwerking. Geweldloos communiceren is zo’n verbindende gespreksvorm en in onze beleving een essentieel onderdeel voor goede (werk)relaties en professionele groei.

Het doel: verbindend communiceren

Hoe geef je je grenzen aan? Wat doe je bij een meningsverschil waar je niet uitkomt met je collega? Tijdens deze workshop leer je hoe met confrontaties om te gaan. Deelnemers gaan aan de slag met moeilijke conversaties en helpen elkaar bij het vinden van effectieve en empathische manieren om ze te communiceren. Na het volgen van deze training heb je meer zelfvertrouwen en betere communicatievaardigheden. Dit zorgt voor een aangenamere werkomgeving en een betere relatie met je collega’s, maar ook vrienden, familie en partner. 

Voor wie is het?

Deze workshop is voor degenen die willen leren om beter te communiceren. Deelnemers krijgen een nieuw perspectief op conflicten en praktische handvatten om hiermee om te gaan. De tools kunnen gebruikt worden voor gesprekken met collega’s, managers en leiders in alle werkvelden. Het vinden van een balans tussen je eigen grenzen aangeven en open staan voor de behoeften van anderen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende trainingsvormen: een talk, een seminar of een workshop.

Talk: Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor bijvoorbeeld een event van jouw bedrijf? Dan is de ’talk’ een geschikte optie. Dit is een korte lezing, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot 1 uur. Er is geen maximaal aantal deelnemers voor deze sessie.

Seminar: Wanneer je meer de diepte in wil kun je voor een seminar kiezen. Dit is een interactieve sessie van 1,5 tot 3 uur. De deelnemers kunnen vragen stellen en we gaan ook met opdrachten aan de slag. Een seminar is geschikt voor maximaal 50 deelnemers.

Custom-made workshop: Ons volledige en meest uitgebreide programma (wat wij aanraden voor het beste resultaat) duurt een dag of een dagdeel en is geschikt voor maximaal 12 deelnemers. We beginnen met een intake (via een formulier of gesprek) waarin de deelnemers aan kunnen geven waar ze behoefte aan hebben. Op basis daarvan maken wij een workshop op maat. We kijken dus echt naar de specifieke behoeften binnen een bedrijf. De trainer komt vervolgens naar het bedrijf of event om de workshop te geven.

Het programma van de workshop

De bedrijfsworkshop ‘Brave Conversations’ bestaat uit twee onderdelen:

Deel 1: Ontketen het potentieel van conflicten

Deel 2: Oefenen met de vier stappen van geweldloze communicatie

Het programma is altijd op maat gemaakt en daardoor kan de concrete inhoud verschillend zijn. Vaste onderdelen van ‘Brave Conversations’ die in elk geval terugkomen:

  • De potentie van conflicten en hoe dit een relatie beïnvloedt. 
  • Het vinden van een win-win situatie 
  • Het verschil tussen standpunten en behoeftes.

Dit halen deelnemers en bedrijven eruit:

  • De young professionals die hebben meegedaan aan deze bedrijfsworkshop:
  • Weten hoe ze hun grenzen kunnen aangeven.
  • Kunnen hun behoeftes en wensen vertalen in heldere verzoeken.
  • Maken lastige situaties bespreekbaar.
  • Komen door open en empathische communicatie tot gezamenlijke oplossingen.

Trainer: Amir

Amir Carmel is organisatiepsycholoog en groepsbegeleider. Amir diende vijf jaar in het Israëlische leger als leider van een speciale eenheid. Daar zag hij het belang van open en veilige communicatie voor teamprestaties, maar ervoer hij ook de pijn en ontkoppeling van onopgeloste conflicten. Dit heeft hem op een missie gezet om diepe menselijke verbindingen te creëren en verschillen tussen individuen te overbruggen. Amir is gespecialiseerd in geweldloze communicatie.

nonviolant communication

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

DIT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS

Roy-Matthieu van den Kerkhoff
Roy-Matthieu van den Kerkhoff
2023-03-23
Erg leerzaam en nuttig. Dank voor de professionele workshop!
jiaying shi zheng
jiaying shi zheng
2023-03-22
Wonderful training with Farah, thanks.
Adriana Monteiro dos Santos
Adriana Monteiro dos Santos
2023-03-22
Great talk about dealing with failure and seeing failure from a positive perspective👌🏾
Jeffrey Tsang
Jeffrey Tsang
2023-03-21
Leuke training gehad over netwerken! Veel inzichten verkregen met leuke verhalen/ervaringen.
T Bontan
T Bontan
2023-03-16
Lekker informeel, super sessie over netwerken gehad.
Michelle Yang
Michelle Yang
2023-02-22
Richard came to speak at our event for young scientists that constantly need to face failure and gather the motivation to continue. His talk was down to earth and easily applicable. The session was very interactive: the participants were able to interact with both the speaker and with eachother. Recommended!
Julia Ratter
Julia Ratter
2023-02-21
Leuke, leerzame en inspirerende pitchtraining van Farah gehad. Leuk om te zien hoe deskundig en toegewijd zij haar vak uitoefent. Aanrader!
Nadia vd Meijs
Nadia vd Meijs
2022-12-13
Farah and Richard from Mind Elevators gave two interactive workshops at our retreat (Presenting and Fail your way forward). There was a minor hiccup on the day but they did everything they could to be there for us. They are great speakers and kept the participants engaged, even though it was the end of a long day!
Rosalie
Rosalie
2022-12-12
Mind Elevators is a good company to work with. They can tailor their workshops to your event planning and audience, can give multiple workshops parallel and sequentially, and offer a nice variety of topics!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Deze workshop is voor professionals die hun communicatieve vaardigheden willen verbeteren. Deelnemers krijgen een nieuw perspectief op conflicten en praktische handvatten om hiermee om te gaan. De tools kunnen gebruikt worden voor gesprekken met collega’s, managers en leiders in alle werkvelden. Het vinden van een balans tussen je eigen grenzen aangeven en open staan voor de behoeften van anderen.

Al onze workshops zijn maatwerk. Wij gaan eerst met jou in gesprek over de wensen en doelen van jouw team. Vervolgens ontwikkelen wij een workshop op maat die helemaal aansluit bij wat jij wil.

Wij maken al onze workshops op maat. Daarom hangen de kosten af  van de duur, de inhoud en het aantal deelnemers. Wij bespreken graag jouw wensen en behoeftes in een telefonisch kennismakingsgesprek en sturen vervolgens een offerte toe.

Jazeker! Wij kunnen deze workshop ook online organiseren.

Deze workshop verzorgen wij ook in het Engels.

Deze workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Onze workshops zijn maatwerk en we adviseren je graag over hoe wij de workshop kunnen organiseren zodat jij en/of je team er het meest uit kunnen halen. Je kunt contact met ons opnemen via info@mindelevators.nl of 0628346073.

De maximale groepsgrootte hangt van de vorm van de sessie af. Bij een “talk” is er bijvoorbeeld geen maximum. Bij een seminar of workshop waar we meer de diepte ingaan bespreken we de groepsgrootte tijdens de telefonische kennismaking. We gaan met jou in gesprek over: het doel dat je voor ogen hebt, de gewenste duur, het aantal deelnemers en het beschikbare budget.

ZIJ GINGEN JE VOOR

workshop improv

Heb je vragen of wil je advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.